Volledig scherm
Een nep-advertentie Bitcoins met John de Mol. © internet

John de Mol en Facebook nemen meer tijd voor onderhandelingen over bitcoinbedrog

Mediamagnaat John de Mol en sociale mediaplatform Facebook onderhandelen nog altijd over de aanpak van nepadvertenties voor bitcoin-investeringen. De deadline liep vandaag af, maar beide partijen hebben de rechter meer tijd gevraagd.

Dat meldt de woordvoerder van De Mol. ,,De partijen zijn nog steeds in gesprek en willen de onderhandelingen voortzetten.” De rechter is verzocht om het vonnis aan te houden voor nog eens zes weken.  

Al maanden misbruiken malafide Bitcoinboeren de namen en foto’s van grote ondernemers en BN’ers om met nepadvertenties inleg af te troggelen van particuliere investeerders. De advertenties draaien op verschillende websites en platforms, en worden ook via Facebook en Twitter verspreid. De Mol had via een kort geding geëist dat Facebook advertenties meteen verwijdert. Maar Facebook stelt dat het zo eenvoudig niet werkt. De rechter vroeg hen in gesprek te gaan om er alsnog onderling uit te komen. Lukt dat niet, dan volgt er alsnog een vonnis. 

Behalve De Mol figureren presentator Humberto Tan en acteur Ruud Feltkamp in deze nepverhalen. Zelfs na massale media-aandacht houdt de fraude aan. Inmiddels turfde de landelijke stichting fraudehelpdesk 170 meldingen voor een totaal schadebedrag van bijna 1,8 miljoen euro. 

Volledig scherm
Screenshot van een nep-artikel over Bitcoin. © -
 1. Man verliest één miljoen euro met bankpasfraude: ‘hij stuurde z'n pasje op’

  Man verliest één miljoen euro met bankpas­frau­de: ‘hij stuurde z'n pasje op’

  Een man uit het noorden van Nederland is begin september slachtoffer geworden van de grootste ‘phishingzaak’ in Europa: cybercriminelen plukten in één nacht tijd maar liefst één miljoen euro van zijn bankrekening. De man had zijn bankpas opgestuurd om in te wisselen voor een nieuwe. Het slachtoffer moet nog maar afwachten of hij het geroofde geld terugkrijgt. ‘Dit is een heel opmerkelijke zaak'.
 2. Apple MacBook Pro 16" review: Meer MacBook voor minder
  Review

  Apple MacBook Pro 16" review: Meer MacBook voor minder

  Als er een laptop is die de gemoederen kan laten oplopen, dan is het wel de MacBook Pro van Apple. In 2016 was er reden genoeg voor discussie, want Apple had het ontwerp van zijn duurste laptop behoorlijk aangepast. Niet iedereen was even blij met die wijzigingen en vooral het nieuwe toetsenbord kwam Apple op behoorlijk veel kritiek te staan, niet in de laatste plaats omdat het toetsmechanisme gevoelig was voor stof en vuil, waardoor toetsen konden blijven hangen.
 3. Apple AirPods Pro: vooruitgang om voor te sparen
  Review

  Apple AirPods Pro: vooruit­gang om voor te sparen

  Het is nu bijna drie jaar geleden dat Apple de eerste AirPods uitbracht. De draadloze bluetoothoordopjes hebben veel positiviteit gebracht, maar ook negativiteit, zou je kunnen zeggen. Positief in de zin van het product zelf. Hoewel er zeker wat aan te merken valt op de eerste en tweede generatie AirPods, was de combinatie van geluid, comfort en gebruiksgemak wat ons betreft onovertroffen. Het waren ook toen al niet de allerbeste dopjes wat geluidskwaliteit betreft en ze pasten ook niet bij iedereen even goed in de oren bijvoorbeeld, maar voor veruit de meesten zijn de AirPods ook nu nog ideaal.