Volledig scherm
© EPA

‘iOS 14 zelfs beschikbaar voor stokoude iPhone-modellen’

Apple brengt het nieuwe besturingssysteem iOS 14 dit jaar uit voor alle iPhones die nu iOS 13 kunnen draaien, zo claimt een Franse iPhone-site. Zelfs oude modellen als de iPhone SE en 6s zouden de mogelijkheid krijgen om de nieuwe iOS-versie te downloaden.  

De verwachting is dat Apple iOS 14 en iPadOS 14 in juni tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie (WWDC) aankondigt en volgens iPhonesoft kunnen later dit jaar alle iPhones met ondersteuning voor iOS 13 de nieuwe versies van het OS installeren. De site houdt een slag om de arm en meldt dat Apple nog kan besluiten de ondersteuning voor oudere toestellen, zoals de iPhone SE en iPhone 6s te laten vallen. Deze modellen zouden vervangen moeten worden met een nieuwe iPhone SE, vermoedelijk gebaseerd op de iPhone 8.

Verder meldt iPhonesoft dat Apple de iPad mini 4 en de iPad Air 2  geen update naar de nieuwste versie van het besturingssysteem zal geven. Mogelijk zijn de tablets simpelweg niet krachtig genoeg voor een nieuwe versie van iOS. 

Of de geruchten kloppen zal moeten blijken, maar het is logisch dat Apple zoveel mogelijk apparaten wil blijven ondersteunen. De techreus kan op deze manier meer klanten diensten als Apple TV+ en Apple Arcade bieden. 

  1. Amerikaanse gerecht stelt vragen bij privacybeleid van Zoom

    Amerikaan­se gerecht stelt vragen bij privacybe­leid van Zoom

    De openbaar aanklager in New York heeft het videoconferencing-bedrijf Zoom om meer uitleg gevraagd over zijn privacybeleid. Sinds de uitbraak van het nieuwe coronavirus werken een pak meer mensen voltijds van thuis en boomt het gebruik van Zoom. De app kreeg er in één klap miljoenen klanten bij, maar de Amerikaanse justitie vreest dat de onderneming niet genoeg voorzorgsmaatregelen neemt om de gegevens van zijn gebruikers te beschermen.