Volledig scherm
Uppkoppla © IKEA

IKEA komt met 3D-geprinte productlijn voor gamers

IKEA gaat op maat gemaakte, 3d-geprinte bureau-accesoires voor gamers verkopen. Het gaat aanvankelijk om antisliptoetsen voor het toetsenboord, een muisdraadhouder en een op maat gemaakte polssteun. Met een app nemen gebruikers een foto van hun pols, waarna de steun op basis daarvan wordt gemaakt.

IKEA werkt voor het project samen met Unyq, dat al langer 3d-geprinte protheses maakt, maar dan voor mensen met scoliose en mensen die prothetische ledematen nodig hebben. In de loop van de samenwerking zijn er ook andere producten als prototypes gemaakt, zoals stoelen en bureaus. Voorlopig houdt het Zweedse bedrijf het echter bij deze drie producten.

Een mate van verpersoonlijking is mogelijk bij de producten. In een demovideo is te zien dat bij ieder product in de catalogus de optie customize staat. Klanten kunnen in ieder geval een kort stukje tekst op hun producten zetten. Of de keycaps ook beschreven kunnen worden is niet duidelijk. Die in de video zijn blanco, afgezien van de textuur. Engadget spreekt over de optie om de polssteun op maat te maken via de app.

De productserie, die Uppkoppla gaat heten, zal vanaf 2020 verkrijgbaar zijn. IKEA heeft nog geen prijsinformatie bekendgemaakt. Ook is het niet duidelijk of de producten in 2020 meteen wereldwijd verkrijgbaar zijn.

  1. Grap loopt uit de hand: 1,7 miljoen mensen willen aliens gaan zoeken op geheime basis Area 51

    Grap loopt uit de hand: 1,7 miljoen mensen willen aliens gaan zoeken op geheime basis Area 51

    Het is een Amerikaanse versie van Project X, maar dan in duizendvoud. Al 1,7 miljoen mensen hebben via Facebook aangegeven op te dagen als op 20 september het ultrageheime Area 51 - de plek in Nevada die de Amerikaanse luchtmacht gebruikt voor haar testen - wordt bestormd. En nog eens 1,3 miljoen mensen komen misschien, om nu eindelijk eens ‘die buitenaardse wezens te zien’ die daar verborgen worden gehouden. Budweiser sponsort het bier, maar de Amerikaanse luchtmacht is niet blij.