Volledig scherm
Niantic Labs © Niantic Labs

Harry Potter-game van Pokémon Go-makers uitgesteld tot 2019

De gedoodverfde opvolger van Pokémon Go is uitgesteld tot 2019. Vermoedelijk speelt de game hetzelfde als de immens populaire Pokémon-simulatie, maar dan volledig in de Harry Potter-wereld. De game draagt de toepasselijke naam ‘Harry Potter: Wizards Unite’.

Het is niet bekend hoe de game eruit gaat zien, maar waarschijnlijk zal het op dezelfde manier werken als Pokémon Go: mensen moeten door de echte wereld lopen om punten te verzamelen en uitdagingen te overwinnen. Maar in deze versie allemaal overgoten met een Zweinstein-sausje. Denk aan magische monsters, spreuken en gruzielementen die je kan tegenkomen in de 'echte’ wereld.

Voor de game zou Pokémon Go-maker Niantic Labs samenwerken met Warner Bros. Interactive en diens nieuwe dochter Portkey Games. Volgens Niantic Labs hoeven Pokémonfans niet te vrezen. Er blijven updates komen voor het immens populaire Pokémon Go.

In de zomer van 2016 werd de wereld gegrepen door de komst van Pokémon Go. Massa's mensen gingen de straat op met maar een doel: Pokémon vangen. Er werd zelfs overlast veroorzaakt door het spelletje. Inmiddels is de hype rondom het spel gaan liggen, maar het wordt nog steeds veel gespeeld.

 1. Man verliest één miljoen euro met bankpasfraude: ‘hij stuurde z'n pasje op’

  Man verliest één miljoen euro met bankpas­frau­de: ‘hij stuurde z'n pasje op’

  Een man uit het noorden van Nederland is begin september slachtoffer geworden van de grootste ‘phishingzaak’ in Europa: cybercriminelen plukten in één nacht tijd maar liefst één miljoen euro van zijn bankrekening. De man had zijn bankpas opgestuurd om in te wisselen voor een nieuwe. Het slachtoffer moet nog maar afwachten of hij het geroofde geld terugkrijgt. ‘Dit is een heel opmerkelijke zaak'.
 2. Apple MacBook Pro 16" review: Meer MacBook voor minder
  Review

  Apple MacBook Pro 16" review: Meer MacBook voor minder

  Als er een laptop is die de gemoederen kan laten oplopen, dan is het wel de MacBook Pro van Apple. In 2016 was er reden genoeg voor discussie, want Apple had het ontwerp van zijn duurste laptop behoorlijk aangepast. Niet iedereen was even blij met die wijzigingen en vooral het nieuwe toetsenbord kwam Apple op behoorlijk veel kritiek te staan, niet in de laatste plaats omdat het toetsmechanisme gevoelig was voor stof en vuil, waardoor toetsen konden blijven hangen.
 3. Apple AirPods Pro: vooruitgang om voor te sparen
  Review

  Apple AirPods Pro: vooruit­gang om voor te sparen

  Het is nu bijna drie jaar geleden dat Apple de eerste AirPods uitbracht. De draadloze bluetoothoordopjes hebben veel positiviteit gebracht, maar ook negativiteit, zou je kunnen zeggen. Positief in de zin van het product zelf. Hoewel er zeker wat aan te merken valt op de eerste en tweede generatie AirPods, was de combinatie van geluid, comfort en gebruiksgemak wat ons betreft onovertroffen. Het waren ook toen al niet de allerbeste dopjes wat geluidskwaliteit betreft en ze pasten ook niet bij iedereen even goed in de oren bijvoorbeeld, maar voor veruit de meesten zijn de AirPods ook nu nog ideaal.