Volledig scherm
© Stefan Jaitner/dpa

‘Goedkope nieuwe iPhone in maart op de markt’

Apple maakt volgens geruchten een nieuwe, relatief goedkope iPhone en volgens Bloomberg kan deze telefoon al in maart beschikbaar komen. Dat meldt het persbureau op basis van niet nader genoemde bronnen.

Volgens deze betrouwbare bronnen is Apple van plan om in februari te beginnen met de massaproductie van de nieuwe goedkopere iPhone. Iemand die de planning van Apple zou kennen, gaf aan dat het bedrijf uit Cupertino de nieuwe telefoon naar verwachting in maart zal onthullen, aldus Bloomberg.

Deze nieuwe telefoon zou min of meer de spirituele opvolger van de iPhone SE worden en een 4,7 inch-scherm krijgen, wat minder compact is dan de originele iPhone SE met zijn 4 inch-scherm. Het nieuwe toestel zou een Touch ID-vingerafdrukscanner krijgen, maar het zonder Face ID moeten doen. Verder zou de A13-chip van de iPhone 11 in de nieuwe telefoon belanden en het ontwerp moet overeenkomen met dat van de iPhone 8. 

Dit zijn overigens grotendeels gegevens waar Bloomberg eerder over heeft bericht. Het heeft Apple om commentaar gevraagd, maar het bedrijf uit Cupertino weigerde een reactie te geven.

489 euro

In oktober vorig jaar berichtte de doorgaans goed ingevoerde analist Ming-Chi Kuo dat de iPhone SE 2, zoals hij de te verwachten nieuwe telefoon aanduidde, een A13-chip krijgt en in het eerste kwartaal van dit jaar verschijnt. Ook sprak hij over een behuizing die overeenkomt met de iPhone 8. De iPhone SE kostte bij de uitgave in 2016 489 euro voor de 16GB-versie. Het is niet duidelijk hoeveel de nieuwe telefoon van Apple moet gaan kosten.