Foto maken met telefoon smartphone camera photo
Volledig scherm
PREMIUM
Foto maken met telefoon smartphone camera photo © Shutterstock

Goedkoop mooie foto’s maken met je smartphone? Deze toestellen zijn voor jou

Voor jou getestDe beste smartphones schieten verbluffend mooie kiekjes. Maar er zijn ook budgettelefoons die goede foto’s maken. We bespreken er vier.

Niet lang geleden moest je een volle cameratas meezeulen om als fotograaf over technische hoogstandjes zoals optische beeldstabilisatie te beschikken en te kunnen wisselen tussen groothoek- en zoomlenzen. Tegenwoordig zit het allemaal ingebakken op het mobieltje in je achterzak en schiet je zelfs met twee linkerhanden prijswinnende plaatjes. Als je een van de betere smartphones op zak hebt tenminste. De toptoestellen zijn uitgerust met maar liefst vier lenzen en portretteren je peuter alsof-ie door een sterrenstylist in de studio is neergezet. ,,Op een platform als Instagram zullen mensen steeds minder het verschil kunnen zien tussen een portretfoto gemaakt met je smartphone of met een spiegelreflex van 3000 euro’’, zei camera-expert Jeroen Horlings van techsite Tweakers al eens op deze plek.

  1. Dit zijn de beste laptops voor minder dan 800 euro

    Dit zijn de beste laptops voor minder dan 800 euro

    Voor een echt goede laptop moest je vroeger een flinke duit betalen, maar die tijd is gelukkig al even voorbij. Ook in de prijscategorie 500 tot 800 euro (de middenklasse) vind je tegenwoordig uitstekende én snelle toestellen, met dank aan de processoren. Wil je graag een compacte laptop, dan is eentje van 14 inch (scherm van 31 cm breed) een interessante keuze. Tweakers koos de vier beste laptops uit in hun tweemaandelijkse laptoptest.