Gameontwikkelaar Blizzard komt met opvolgers voor Diablo en Overwatch

Gameontwikkelaar Blizzard Entertainment heeft op de jaarlijkse conferentie BlizzCon in het Amerikaanse Anaheim de games Diablo IV en Overwatch 2 aangekondigd. Verder werd de nieuwe Warcraft-uitbreiding, Shadowlands, voor het eerst getoond.

De conferentie opende met de aankondiging van het langverwachte Diablo IV. De ontwikkelaar heeft een uitgebreide trailer van ruim tien minuten getoond waarin een duistere en angstaanjagende game te zien is. Ook toont het bedrijf enkele gameplaybeelden. Het is nog niet bekend wanneer het spel uitkomt, maar verwacht wordt dat het in 2020 gelanceerd wordt.

Blizzcon
Volledig scherm
Blizzcon © ADR/Christian Born

Dat het vierde deel in de immens populaire game-serie eraan zat te komen was niet echt een verrassing. Veel details over de game lekten vorige week en zelfs eerder dit jaar al. De game zou eigenlijk getoond worden tijdens BlizzCon 2018, maar werd in de laatste minuut geschrapt door kwaliteitsproblemen.

De game bevat volgens Blizzard horrorelementen, en moet ‘viezer’ en meer ‘gothic’ worden. De laatste uitgave in de serie, Diablo III, was volgens de fans te licht en niet somber genoeg. Blizzard belooft dat dat deze keer niet gaat gebeuren.

Verder kwam de gameontwikkelaar met een uitbreiding voor de nog altijd immens populaire game World of Warcraft, maar kwam met de echte klapper pas op het einde van de ‘openingsceremonie’, dat al jaren door miljoenen mensen bekeken wordt over de e

Overwatch 2

Met Overwatch 2 geeft de ontwikkelaar een vervolg aan de monsterhit ui 2016. Er worden onder andere nieuwe helden, missies en nieuwe verhaallijnen toegevoegd. Daarnaast krijgt het spel een grafische verbetering en nieuwe modi. 

De game krijgt een ‘gedeelde multiplayer-ruimte’, meldt Blizzard. De huidige game zal alle nieuwe heroes en speelvelden krijgen, en progressie uit de originele game wordt overgezet naar Overwatch 2. Ook cosmetische items die gamers hebben vrijgespeeld, zullen worden overgezet naar de sequel. Het is onduidelijk of de nieuwe PvP-modus ook speelbaar zal zijn in de huidige game.

Meer details worden in de loop van het weekend bekendgemaakt. Deze site mag dit weekend ook aan de slag met de verschillende games.  Hieronder kun je alvast de trailers voor alle aangekondigde games bekijken.