Fit de zomer in? Zo kan een activity-tracker je helpen
Als je de hele dag achter een laptop of computer zit, is het belangrijk om af en toe naar buiten te gaan om te bewegen en te sporten. Maar moet je daarvoor een activity-tracker kopen of is een smartphone al voldoende?
‘Zet iedere dag 10.000 stappen’ is een mantra dat heel wat experts hanteren. Dankzij Google Fit (Android) of de Health-app op je iPhone kun je snel en gemakkelijk bijhouden hoeveel stappen je zette en waar je wandelde. Die applicaties geven je ook de mogelijkheid om je gewicht bij te houden of om bepaalde zaken te vergelijken gedurende een langere periode.
Van bed tot berg
Activity-trackers gaan een stapje verder. Er was een tijd dat de metingen van de trackers nogal wat te wensen overlieten, maar die is voorbij. Misschien wel het belangrijkste voordeel is dat zo’n apparaat veel verschillende gegevens kan meten. De Apple Watch Series 6 bijvoorbeeld, kan ook het zuurstofgehalte in je bloed nagaan. Dat is een goede maatstaf om je algehele conditie in kaart te brengen. Je zuurstofsaturatie wordt gemeten aan de hand van vier led-clusters en vier fotodioden aan de achterkant van het slimme horloge.
Ook andere toestellen zetten zwaar in op het meten van specifieke zaken. Met de Fitbit Inspire 2 krijg je bijvoorbeeld inzicht in je slaap. Hoeveel uur heb je geslapen? En was het een lichte of diepe slaap? Wanneer slaap je minder goed? Een smartwatch als de Garmin Fenix 6X Pro Solar zorgt dan weer voor tempobegeleiding bij het lopen en houdt zelfs rekening met de ondergrond waarop je beweegt. Tijdens het skiën geeft het horloge informatie over de helling en meet het of je genoeg gedronken hebt.
Tekst gaat hieronder verder.
Omdat de Garmin Fenix 6X Pro Solar met zonne-energie kan worden opgeladen gaat de batterij zo’n twee weken mee, wat nog een voordeel is tegenover smartphones. De meeste activity-trackers kunnen een paar dagen toe met een acculading. Op enkele uitzonderingen na kosten ze ook een stuk minder dan een smartphone: zo kost de Xiaomi Mi Band 4 amper 25 euro. Wie veel sport maar niet geïnteresseerd is in de meest geavanceerde smartphone doet er dus beter aan om meer in een activity-tracker te investeren.
Gebruiksgemak ten top
Wie met een smartphone op zak gaat hardlopen, weet hoe irritant dat kan zijn. Die toestellen zijn niet alleen groot, maar het is ook onhandig om ze bij ieder rustmoment uit je zak te halen om zo je sport-app te pauzeren. Een activity-tracker zit om je pols, waardoor je met één druk op het scherm stopt.
Nog handiger zijn de trackers die volledig zonder smartphone kunnen functioneren. Op de Samsung Galaxy Watch Active kun je bijvoorbeeld offline naar Spotify-muziek luisteren en met de Fitbit Charge 4 betaal je in letterlijk een handomdraai via Fitbit Pay.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Meer uren per dag werken in minder dagen, kan het?
Meer tijd voor ons sociale leven, minder files en minder drukte bij de kinderopvang. Om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken, komt internist en hoogleraar Marcel Levi met een opmerkelijk voorstel: ga hetzelfde aantal uren werken in minder dagen. -
Drie manieren om hackers buiten je telefoon en laptop te houden
Digitale criminaliteit blijkt elk jaar opnieuw weer toe te nemen. Hoe kun je je het beste wapenen tegen digitale inbrekers? -
interview
Paniek om een dringend mailtje van de baas: waarom ons brein soms worstelt met werk
Kenniswerk is zwaar voor onze mentale gezondheid, ziet Christianne Vink, psycholoog en auteur van Het grote hoe ik werk boek. Ze ontmoet in haar praktijk werkenden die worstelen met vermoeidheid en stress, en zich tegelijkertijd moeilijk kunnen concentreren. Wat kun je daaraan doen? -
Dit zijn de goedkoopste auto's voor private lease
Met private lease kun je voor een vast bedrag in een gloednieuwe auto rijden. Nagenoeg alles is inbegrepen: of het nu wegenbelasting, de verzekering, onderhoud of pechhulp is, je hoeft er niet over na te denken. Dit zijn de goedkoopste modellen. -
Hack bij KLM en Air France: gegevens frequente reizigers mogelijk op straat
KLM en Air France zijn afgelopen week getroffen door een hack van de ledenlijst voor het regelmatigereizigersprogramma Flying Blue. Bij de hack kunnen persoons- en reisgegevens buitgemaakt zijn, waarschuwen beide maatschappijen.
-
Garantie op smartphones en tv's: zo zit het
Verkopers zijn niet altijd even happig om je de garantie te bieden waar je volgens de wet recht op hebt, dus we zetten de belangrijkste punten om te onthouden op een rij. -
-
-
Wil je je make-up eerst proberen voordat je er geld aan uit geeft, download dan deze apps
Wil je eens blauwe mascara proberen? Roze oogschaduw? En paarse lippenstift? Heb je zin in een nieuw look, maar geen zin om een miskoop te doen? Probeer ‘m dan gewoon eerst uit in een gratis make-up-app. -
Bang dat iemand op je WhatsApp inbreekt? Zo zorg je ervoor dat je zo veilig mogelijk appt
WhatsApp is een begrip in Nederland. De chatapp van Meta is handig, bijna iedereen heeft wel een profiel en het is ook nog eens gratis. Toch is de veiligheid van de dienst nog wel eens in opspraak. Gelukkig zijn er een aantal manieren om je WhatsAppaccount te beveiligen.