Marketplace is een dienst waarop gebruikers persoonlijke advertenties kunnen plaatsen, bijvoorbeeld als ze spullen zoeken of juist willen verkopen.
Volledig scherm
Marketplace is een dienst waarop gebruikers persoonlijke advertenties kunnen plaatsen, bijvoorbeeld als ze spullen zoeken of juist willen verkopen. © afp

Europese Commissie start formeel onderzoek naar mogelijk machtsmisbruik Facebook

De Europese Commissie (EC) opent een formeel onderzoek tegen Facebook. Het socialemediabedrijf zou misbruik hebben gemaakt van zijn machtspositie om de eigen  Marketplace te promoten. Daarmee worden concurrenten op de advertentiemarkt benadeeld en de Europese mededingingsregels overtreden, meent Brussel.

  1. Wereldwijde storing legt vele websites plat
    Update

    Wereldwij­de storing legt vele websites plat

    Over de hele wereld kampten bedrijven sinds 17.30 uur met storingen en netwerkproblemen. Dat gold ook voor veel bedrijven in Nederland. Zo werden er problemen gemeld met de websites van onder meer de politie, de NS, Albert Heijn, TikTok, DigiD, Funda, DPG Media en verschillende banken in ons land. De sites waren niet meer bereikbaar via de computer of de app en inloggen was onmogelijk. Rond 18.45 uur waren de meeste websites weer toegankelijk.