Een smartphone hoeft echt geen 1000 euro te kosten: dit zijn de beste van hooguit 200 euro
Apple, Google en Samsung kondigen elke keer weer betere, mooiere telefoons aan, maar ze worden ook steeds een beetje duurder. Dat terwijl je helemaal niet diep in de buidel hoeft te tasten voor een goed toestel: voor 200 euro heb je ook een prima telefoon. We zetten de beste modellen op een rij.
Dit is een ingekorte versie van een uitgebreide smartphonevergelijking op Tweakers.
In de low-end categorie worden smartphones steeds beter, hoewel het de laatste tijd wel een beetje af lijkt te vlakken. Toch kun je voor het geld in deze categorie behoorlijk goede toestellen krijgen.
Dit zijn de beste smartphones voor minder dan 200 euro
Dé aanrader in dit segment blijft wat ons betreft de Redmi Note 11, met de TCL 30 E als betaalbaar alternatief.
Redmi Note 11
Xiaomi weet met de Redmi Note-serie altijd hoge ogen te gooien en dat geldt ook weer voor de Redmi Note 11. Voor net wat minder dan 200 euro heeft hij specificaties die je elders pas in het duurdere segment terugvindt. Zo zit er een oled-scherm in met full-hd-resolutie, dat met negentig beeldjes per seconde kan verversen en er bijzonder vloeiend uitziet. De maximale helderheid is zo goed dat deze zich kan meten met toestellen uit het high-end segment.
Ook wat accuduur betreft scoort deze smartphone erg goed, vooral als je het toestel gebruikt om video’s te bekijken. De combinatie van een 50-megapixelhoofdcamera en een 8-megapixel-ultragroothoekcamera is veelzijdig voor het geld, al wordt 4k-video-opname, zoals bij de meeste budgetsmartphones, niet ondersteund.
Xiaomi is een koptelefoonaansluiting, plek voor twee simkaarten, microSD-kaartlezer en vingerafdruklezer niet vergeten. Op de telefoon draait Xiaomi’s MIUI-software. Die is niet vrij van ongewilde apps en reclame, maar biedt wel veel aanpassingsmogelijkheden.
TCL 30E
De TCL 30E is met 134 euro op het moment van schrijven de goedkoopste telefoon die we aanraden. Dat zie je af aan de specificaties. Het scherm heeft een lage 720p-resolutie en ververst met 60 beelden per seconde - wat minder soepel is dan bij bovenstaande concurrent. De processor is ook geen hoogvlieger, en snellere wifi-standaarden worden niet ondersteund.
Tegelijk zijn veel andere basics goed voor elkaar. Het scherm is voldoende helder en de accuduur is prima. Het toestel is standaard voorzien van 64GB opslag, met de mogelijkheid om twee simkaarten en een geheugenkaart tegelijk te gebruiken. Bovendien is de 30E uitgerust met een vingerafdrukscanner en een 50-megapixelhoofdcamera, functies die je niet standaard ziet in dit segment.
Mocht de TCL 30E voor dit bedrag uitverkocht raken, dan kun je de Nokia G11 overwegen als alternatief. Die heeft een 90Hz-scherm en een flink snellere processor, maar een op papier minder goede camera en slechts 32GB opslag in de goedkoopste variant.
Bekijk hieronder onze video’s op techgebied:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Musk schorst populaire Twitteraars die hem nadoen: komiek mag pas terugkomen als ze geld betaalt
Twitter-directeur Elon Musk heeft de regels rond parodie-accounts aangescherpt, nadat meerdere populaire gebruikers hem nadeden in protest tegen beleidswijzigingen op het sociale netwerk. Eén komiek mag van Musk haar account terugkrijgen als ze daar geld voor betaalt. -
Weer reorganiseert een groot techbedrijf: Spotify schrapt honderden banen
Opnieuw reorganiseert een groot techbedrijf: muziekstreamingdienst Spotify Technologies gaat honderden banen schrappen om de kosten te verlagen. Het bedrijf neemt daarbij afscheid van ongeveer 6 procent van de banen. Dat zou neerkomen op bijna zeshonderd van de circa 9800 arbeidsplaatsen. -
Is mijn voorschotbedrag wel of niet aangepast naar het prijsplafond?
De overheid heeft besloten consumenten op weg te helpen met de hoge energieprijzen. Begin dit jaar is daarom het prijsplafond ingegaan, waardoor je een maximaal tarief betaalt voor energie. Betekent dit dat het voorschotbedrag nu ook is aangepast? Twee experts leggen uit hoe het zit. -
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen. -
‘Apple introduceert de USB-C-poort bij de iPhone 15 deze herfst’: dit verandert er op techvlak in 2023
Ook technologieland ontsnapt in 2023 niet aan verschillende nieuwe regels en wetten. Expert Joris Jansen van technologiesite Tweakers laat zijn licht schijnen op de voornaamste nieuwe regelgeving in Europa.
-
Meer sporten in het nieuwe jaar: kun je beter een smartwatch nemen of een activity tracker?
Het is 1 januari, tijd voor de goede voornemens! Als je meer gaat sporten, dan heb je een horloge nodig dat net wat meer kan dan enkel de tijd weergeven. Kun je dan beter kiezen voor een smartwatch of een activity tracker (ook wel fitness tracker genoemd)? -
-
-
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje. -
Review
Dit vinden we van de nieuwste draadloze oordoppen
De ene na de andere techreus brengt nieuwe slimme oordopjes op de markt. Dat is geen toeval: met de feestdagen en Black Friday voor de deur vermoeden de bedrijven dat ze massaal als cadeautjes gekocht worden. Om je keuze makkelijker te maken vergelijken we de laatste modellen.