Volledig scherm
© AP

Duizenden accounts Disney+ overgenomen en te koop aangeboden op fora

Duizenden Disney+-accounts zijn nog geen week na de lancering van het platform al overgenomen door malafide hackers. De accounts worden te koop aangeboden op hackersfora.

Disney + kwam officieel vorige week dinsdag uit, maar duizenden gebruikers klagen nu al op verschillende sites over overgenomen accounts. Deze worden te koop aangeboden voor bedragen tussen de drie en elf dollar, zo meldt techsite ZDNet. Er is vaak een creditcard verbonden aan de accounts. Zo kunnen de ‘verkopers’ gemakkelijk een jaarabonnement afsluiten en dit vervolgens doorverkopen.

Er is geen sprake van een datalek. Volgens ZDNet lijken de hackers toegang te krijgen tot de accounts door simpelweg e-mailadressen en wachtwoorden te mixen en matchen. Een aantal ‘gehackte’ gebruikers gaf aan de site toe dezelfde e-mailadressen en wachtwoorden te gebruiken als op andere websites. Dat maakt het simpel voor kwaadwillenden.

Door een aantal grote hacks van de afgelopen jaren zijn miljoenen van deze combinaties achterhaald, waardoor het voor hackers een kwestie van uitproberen wordt. Het advies luidt dan ook: gebruik bij elke website een ander wachtwoord. Een andere mogelijke oplossing ontbreekt bij de streamingdienst: tweestapsverificatie. Daarbij moeten gebruikers elke keer een unieke code invullen bij het inloggen.

10 miljoen

Disney+ lanceerde vorige week in de Verenigde Staten, Canada en Nederland. Eerder werd de streamingdienst al maanden getest in Nederland. Of en waarbij dat heeft geholpen, is onbekend.

Bij de lancering klaagden gebruikers over technische problemen. Dat heeft talloze mensen er echter niet van weerhouden om zich massaal aan te sluiten bij de dienst; volgens de eerste cijfers hebben zo’n tien miljoen mensen een account aangemaakt.

Wekelijks de nieuwste recensies, beste koopjes en het laatste nieuws over de wereld van tech in jouw mail? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!  

 1. Man verliest één miljoen euro met bankpasfraude: ‘hij stuurde z'n pasje op’

  Man verliest één miljoen euro met bankpas­frau­de: ‘hij stuurde z'n pasje op’

  Een man uit het noorden van Nederland is begin september slachtoffer geworden van de grootste ‘phishingzaak’ in Europa: cybercriminelen plukten in één nacht tijd maar liefst één miljoen euro van zijn bankrekening. De man had zijn bankpas opgestuurd om in te wisselen voor een nieuwe. Het slachtoffer moet nog maar afwachten of hij het geroofde geld terugkrijgt. ‘Dit is een heel opmerkelijke zaak'.
 2. Apple MacBook Pro 16" review: Meer MacBook voor minder
  Review

  Apple MacBook Pro 16" review: Meer MacBook voor minder

  Als er een laptop is die de gemoederen kan laten oplopen, dan is het wel de MacBook Pro van Apple. In 2016 was er reden genoeg voor discussie, want Apple had het ontwerp van zijn duurste laptop behoorlijk aangepast. Niet iedereen was even blij met die wijzigingen en vooral het nieuwe toetsenbord kwam Apple op behoorlijk veel kritiek te staan, niet in de laatste plaats omdat het toetsmechanisme gevoelig was voor stof en vuil, waardoor toetsen konden blijven hangen.
 3. Apple AirPods Pro: vooruitgang om voor te sparen
  Review

  Apple AirPods Pro: vooruit­gang om voor te sparen

  Het is nu bijna drie jaar geleden dat Apple de eerste AirPods uitbracht. De draadloze bluetoothoordopjes hebben veel positiviteit gebracht, maar ook negativiteit, zou je kunnen zeggen. Positief in de zin van het product zelf. Hoewel er zeker wat aan te merken valt op de eerste en tweede generatie AirPods, was de combinatie van geluid, comfort en gebruiksgemak wat ons betreft onovertroffen. Het waren ook toen al niet de allerbeste dopjes wat geluidskwaliteit betreft en ze pasten ook niet bij iedereen even goed in de oren bijvoorbeeld, maar voor veruit de meesten zijn de AirPods ook nu nog ideaal.