Dit zijn deze winter de beste smartphones tot 250 euro
Beste koopEen smartphone van maximaal 250 euro kopen is ieder jaar een steeds betere optie. Fabrikanten krijgen het steeds vaker voor elkaar om meer functies van duurdere smartphones te implementeren in goedkopere modellen. We bekeken vier verschillende smartphones die niet direct een enorme aanslag op je portemonnee zijn.
Delen per e-mail
Dit is een ingekort best buy-artikel. Bekijk de volledige versie op Tweakers.
De categorie 150 tot 250 euro is dit jaar enorm competitief, waarbij we heel veel hebben getest. Je zou misschien verwachten dat zo’n basismodel niet tot veel in staat is, maar toch vind je ook in deze prijsklasse al toestellen met een oledscherm, verschillende camera’s, grote accu’s en zelfs 5G-ondersteuning. Fabrikanten moeten voor dit geld harde keuzes maken en dat betekent vaak dat een luxer onderdeel op het ene vlak elders een besparing met zich meebrengt. Welke concessies jij wil doen, is natuurlijk persoonlijk.
Voor de modellen die we hier aanraden, hebben we gekozen voor een goede allround smartphone in deze prijsklasse, een alternatief voor een kleiner budget, een toestel dat vooral erg snel is en een smartphone met een compact formaat en een mooi scherm.
Poco X3 NFC
De Poco X3 slaat de spijker op zijn kop met een aantal slimme keuzes en is daarmee onze Xiaomi-favoriet voor dit bedrag. Je krijgt niet alleen een relatief snelle interne chip met de Snapdragon 732G, maar ook een scherm met 120Hz-verversingsfrequentie. Ook de IP53-waterdichtheidsclassificatie is mooi meegenomen. In onze tests zijn er toestellen die het beter doen op het gebied van accuduur en contrast, maar de X3 scoort zeker niet slecht. Ook de software is niet onze favoriet, maar we kunnen er persoonlijk goed mee leven. De Poco X3 heeft een redelijk camerasysteem, 33W-snelladen en stereoluidsprekers. Geheel traditiegetrouw voor Xiaomi: veel voor weinig.
Moto G 5G Plus
Eerder was de Moto G 5G Plus nog een van de aanraders in de klasse tussen 250 en 350 euro, maar nu is het toestel al verkrijgbaar voor 230 euro. Nogal wiedes dat deze telefoon het opnieuw tot aanrader schopt. De Snapdragon 765G interne chip is veruit de snelste in deze prijsklasse. Ook heeft dit toestel al ondersteuning voor 5G, wat je elders ook nog niet vindt voor dit bedrag. Het scherm is gebaseerd op een lcd-paneel en hoewel niet bijzonder contrastrijk of fel, zeker ook niet slecht. Bovendien heeft het een 90Hz-verversingsfrequentie. De accuduur is gemiddeld voor dit bedrag en de camera is dat ook. De concurrentie geeft over het algemeen wel meer dan 64GB opslag, maar dat kun je natuurlijk uitbreiden met een microSD-kaartje. De software is ten opzichte van de andere drie een stuk ‘schoner’, met minder extra apps en tierlantijnen. Dit alles is gehuld in een vrij stevige, maar ook forse behuizing.
Xiaomi Poco M3
Met de Poco M3 herhaalt Xiaomi het trucje van de Poco X3, maar dan voor nog minder. Het toestel is momenteel niet verkrijgbaar bij de winkels in onze Pricewatch, maar direct bij de fabrikant bestel je het al voor minder dan 150 euro voor de variant met 64GB opslag. Geen geld voor een smartphone met 1080p-scherm, behoorlijke 48-megapixelcamera en een enorme 6000mAh-accu. De accuduur is dus uitstekend. Het scherm had wat helderder gemogen, maar de meeste toestellen rond dit bedrag doen het niet beter. Hetzelfde geldt voor andere features die je niet krijgt ten opzichte van de Poco X3, zoals de hogere refreshrate, IP53-classificatie, ultragroothoekcamera, snellaadfunctionaliteit of NFC.
Samsung Galaxy M21
Hij heeft net even een minder goede prijskwaliteitverhouding dan de andere drie toestellen, maar wel een mooi contrastrijk oledscherm met prima 1080p-resolutie en dat is een zeldzaamheid in deze klasse. Met de accuduur zit het ook snor, blijkt uit onze accutests. Door onder meer de grote 6000mAh-accu is het is geen licht toestel, maar wel is de behuizing vrij compact. Het toestel is van plastic en voelt wat goedkoper aan dan veel andere toestellen in deze klasse. De hardware is op papier niet slecht, maar toch voelt de smartphone in de praktijk niet zo vlot aan als sommige concurrenten en dat is iets om rekening mee te houden bij aankoop. De camerakwaliteit is voor deze prijsklasse echter zeer acceptabel.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMTechnische Dienst
Nooit meer geklooi met accu’s; fiets op standaard zetten en laden maar
Eigenaren van een elektrische fiets kennen de worsteling met een lege accu. Accu eruit, waar is het stekkertje, of haast, en in de schuur erachter komen dat de accu nog in de lader zit. Met TILER is al dat gedoe verleden tijd. Deze keer in de rubriek Technische Dienst: Fiets parkeren is accu opladen. -
Waarde bitcoin duikt omlaag na recordstijging
De waarde van de bitcoin is flink afgenomen na een opmerkelijke opmars eerder, waarbij de digitale munt record op record stapelde. De bitcoin kelderde gisteren en vandaag met wel 18 procent tot 33.500 dollar (27.400 euro), de grootste daling in twee dagen sinds mei vorig jaar. -
PREMIUM
Boxmeerse kapper gaat viral op TikTok, maar huidexperts maken zich zorgen
Al 84 miljoen mensen zagen de TikTokfilmpjes van de Boxmeerse kapper Renaz Ismael (26). Hierin harst hij de gezichten van zijn klanten met gifgroene hars. Inclusief alle neus-, oor- en nekharen. Britse dermatologen willen een waarschuwing bij de filmpjes, omdat het schadelijk zou zijn voor de huid. -
WhatsApp werkt vanaf 1 januari niet meer op deze oudere smartphones
WhatsApp zal vanaf 1 januari niet meer werken op een aantal oudere smartphones. Dat kondigt Facebook, de eigenaar van de berichtenapp, aan. De kans is klein maar mocht je nog gebruik maken van deze toestellen, dan wordt het tijd voor een upgrade. -
Bestuur Inholland waarschuwt studenten na dataroof netwerk
Hogeschool Inholland is het slachtoffer geworden van een dataroof door hackers. Het bestuur van de hogeschool waarschuwt in een interne mail aan studenten dat hun persoonlijke gegevens mogelijk zijn buitgemaakt. Die gegevens zouden te koop zijn aangeboden op internet.
-
Review
De Amazon Echo nader bekeken: een halfbakken introductie in Nederland
Amazon maakte zijn Alexa-stemassistent eind vorig jaar beschikbaar voor de Nederlandse markt, samen met de introductie van 4e generatie Amazon Echo en Echo Dot slimme speakers. Daarmee krijgt Google eindelijk concurrentie, al valt te betwijfelen of Amazon een serieus gevaar vormt. -
Storing bij Belastingdienst lijkt na vijf dagen opgelost
De technische storing waarmee de Belastingdienst sinds maandag kampt en die problemen veroorzaakt bij het doen van online aangiftes, lijkt te zijn opgelost. Dat laat een woordvoerder weten. Volgens hem is er nu een stabiele situatie. -
Parlement Australië keurt baanbrekende mediawet goed
Het Australische parlement heeft een baanbrekende mediawet goedgekeurd die digitale platforms verplicht nieuwsmedia te betalen voor nieuwscontent die via de platforms wordt verspreid. De wet haalde het zoals verwacht met weinig tegenstand in het Australische parlement.