Dit zijn de zeven leukste augmented reality-apps voor je smartphone
Pokémon GO ken je vast wel, maar er zijn inmiddels veel meer toffe AR-apps voor je mobiele telefoon. Deze zeven moet je zeker eens een keer uitproberen.
Augmented Reality, afgekort als AR, wordt al heel wat jaren toegepast voor verschillende doeleinden. AR-techniek legt als het ware een virtuele wereld over de echte, bestaande wereld. Dat kan je bewerkstelligen door een peperdure AR-bril op te zetten, maar het kan ook veel makkelijker: gewoon met je mobiele telefoon.
De bekendste AR-game is Pokémon GO, waarmee je met je smartphone de wereldberoemde zakmonstertjes kunt vangen in je achtertuin, terwijl je op de bus wacht of op een plein in een stad of dorp. Maar onderstaande zeven AR-toepassingen voor je mobiele telefoon zijn ook zeer de moeite waard.
1. Google Translate - Android & iOS
Iedereen heeft wel eens Google Translate gebruikt in de webbrowser, maar je kunt deze functie ook als losse app downloaden om vervolgens de AR-functie te gebruiken. Het werkt heel simpel: maak een foto van de tekst die je niet begrijpt – bijvoorbeeld een Italiaanse menukaart - en de app vertaalt de tekst op je foto in real time.
Bij gebruik van wifi heb je toegang tot een groot aantal talen, maar je kan ook een aantal taalpakketten downloaden voor offline gebruik. Handig als je lang in het buitenland verblijft en niet wil roamen.
2. Ikea Place - Android & iOS
Hij werkt niet altijd perfect, maar na flink wat updates pakt deze tool – om via AR te controleren hoe de Ikea meubels bij je thuis komen te staan en of het allemaal wel past - toch verdraaid handig uit.
Je scant eerst de plattegrond van de kamer in kwestie met je telefoon, en vervolgens kun je meubelontwerpen selecteren en ze op hun plaats slepen met je smartphone als helpende hand.
3. Snapchat - Android & iOS
De populaire social media app Snapchat zet groot in op AR en introduceerde eerder dit jaar een reeks nieuwe AR toepassingen. Zo plak je bijvoorbeeld regenbogen en bloemen in beeld, waarbij het net lijkt of ze onderdeel vormen van je clipjes.
4. Inkhunter - Android & iOS
Met de slogan ‘Think before you Ink’ slaat Inkhunter de juiste toon aan, want een tatoeage zetten doe je niet zomaar. En als een plaat eenmaal op je arm, borstkas of billenpartij pronkt, gaat die er niet zomaar weer af. De app laat je kant-en-klare tatoeages uitproberen, alsook je eigen creaties ontwerpen. De tattoos kunnen in elke gewenste positie worden gezet en op elk deel van het lichaam worden geplaatst.
Tatoeages die met behulp van de camera op het lichaam worden geplaatst, zien er gedetailleerd en zonder meer levensecht uit. De app ondersteunt zowel zwart-wit als gekleurde tatoeages.
5. SketchAR - Android & iOS
Deze app verandert het scherm van je smartphone in een AR tekentool, waarbij het als het ware een schets of lijntekening over een leeg stuk papier legt. Deze kun je vervolgens natekenen of gebruiken als basis voor je eigen schets.
Je kunt je eigen foto’s gebruiken of kiezen uit een verzameling van schetsen om mee aan de slag te gaan. Het is even wennen om ‘door’ een telefoonscherm te tekenen, maar het went snel met leuke resultaten tot gevolg.
6. Angry Birds AR: Isle of Pigs - Android & iOS
De tijd dat iedereen Angry Birds speelde op zijn smartphone ligt alweer heel wat jaren achter ons, maar diegene met nostalgische gevoelens moeten zeker Angry Birds AR: Isle of Pigs downloaden.
Het is precies wat je ervan verwacht: de boze vogels moet de stellingen vol groene varkens omver smijten door zichzelf in de bouwsels te werpen. Alleen nu in 3D, geprojecteerd in de echte wereld. Geestig.
7. Euclidean Lands/ Euclidean Skies – iOS (€ 4,99)
De met onderscheidingen overladen puzzelgame Euclidean Lands en zijn opvolger Euclidean Skies bevatten een augmented reality-mode waarin je de actie vanuit een nieuw perspectief kunt bekijken door het level en de personages rechtstreeks in je eigen woonkamer te projecteren. Een leuke extra.
Bekijk hieronder onze video’s op techgebied:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMMet video1
Klushuis werd gemiddeld 111.000 euro meer waard, maar is het nu nog de moeite?
-
Alternatieven voor Pokémon Go: deze games speel je tijdens het wandelen of hardlopen
Hitgame Pokémon Go wordt nog steeds veel gespeeld, maar na vijf jaar ben je er mogelijk wel eens klaar mee. Geen nood, want met deze toffe locatiespelletjes moet je ook naar buiten. -
KNVB reageert op hack: ‘Cyberinbraak had geen impact op bedrijfsvoering’
De cyberinbraak bij de KNVB van begin deze maand heeft geen noemenswaardige impact gehad op de bedrijfsvoering. Dit laat de voetbalbond weten in een recente update over de zaak. ,,De bedrijfsvoering heeft geen noemenswaardige impact gekend en de voetbalwedstrijden konden gewoon doorgaan.” -
PREMIUM
Met deze tips maak je de beste vakantiefoto's met je smartphone
Hoe leg je met je mobieltje die ene mooie zonsondergang vast, zonder een scheve zee of overbelichting? Fotograaf Janou Zoet, bekend van haar boek ‘Smartphoto’s: maak en deel de mooiste foto’s met je telefoon’, geeft tips voor vakantiekiekjes. -
PREMIUM
Hoe ontstaat MS? ‘Meeste mensen krijgen eerste verschijnselen rond hun 30ste’
Vandaag is het Wereld MS Dag. Wat zijn de symptomen van MS - voluit multiple sclerose - en kun je ooit genezen van deze chronische auto-immuunziekte? Prof. Dr. Guy Laureys, neuroloog in het Universitair Ziekenhuis Gent, geeft uitleg over het ziekteverloop. ,,Er is een genetische component, maar ook omgevingsfactoren kunnen het risico op MS vergroten.”
-
PREMIUM
Drukte bij de energievergelijkingssites: vast contract afsluiten of toch nog even wachten?
-
-
-
Vervelend en kwetsend: moederdagreclames. Zo zet je ze uit
De aanbiedingen voor boeketten, parfums en sieraden vliegen je weer om de oren nu Moederdag in aantocht is. Extra pijnlijk voor mensen die ongewenst kinderloos zijn of net hun moeder hebben verloren. Met deze stappen schakel je ongewenste advertenties eenvoudig uit. -
PREMIUM
We sturen steeds minder sms’jes, maar krijgen er steeds meer: ‘Deze markt is mega’
W8 ff, brb (wacht even, be right back). Veel bekende afkortingen zijn gebleven, maar de klassieke sms lijkt nu echt op sterven na dood. Sinds drie jaar daalt het aantal sms’jes weer flink, blijkt uit nieuwe cijfers. Dat maakt de weg vrij voor een andere functie, die alleen maar populairder wordt. ,,Want 98 procent van de sms’jes wordt binnen drie minuten geopend.”