Volledig scherm
© REUTERS

Dit zijn de grootste prijsdalers op de smartphone-markt van dit najaar

Beste koopDe tijd is weer aangekomen om de beste smartphones van dit najaar onder de loep te leggen. Ook deze keer tonen we je, op basis van onze reviews en testdata, per categorie vier tips voor de beste smartphones die je kunt kopen. Deze keer: de smartphones die het meest in prijs zijn gedaald.

Die vier categorieën zijn ongewijzigd ten opzichte van vorige keer, maar hebben een iets duidelijkere naam gekregen: ‘De beste prijs-kwaliteitverhouding’, ‘De beste accuduur’, ‘De beste’, telefoons die zich onderscheiden door op sommige gebieden de beste te zijn, en ‘Prijsdalers’, voor koopjesjagers die niet per se het nieuwste van het nieuwste willen. Met deze tips kun jij hopelijk deze herfst genieten van de beste telefoon die je kunt kopen.

De grootste prijsdaler: LG Q60

LG Q60
Volledig scherm
LG Q60 © LG

De grootste prijsdaler sinds de vorige gids uitkwam, is de LG Q60. Hij kostte toen rond 210 euro, inmiddels is dat minder dan 140 euro. Dat is, als je snel rekent, een daling van ongeveer een derde en dat is in deze prijsklasse uitzonderlijk. LG heeft meer prijsdalers in het assortiment, want ook de G8s ThinQ en Q7 zijn in de afgelopen maanden fors goedkoper geworden.

Alternatieven

Sony Xperia 1

Sony Xperia 1
Volledig scherm
Sony Xperia 1 © Tweakers

De Xperia 1 is nog altijd duur, maar hij is ook nog altijd nieuw. Hij kost nu nog maar rond 700 euro en dat is een kwart minder dan je een paar maanden geleden voor deze telefoon moest neerleggen. We hebben de telefoon uitgebreid besproken eerder dit jaar.

Honor 20

Honor 20 Pro
Volledig scherm
Honor 20 Pro © Hardware Info

De handelsoorlog tussen de VS en China kent alleen maar verliezers en Huawei-dochtermerk Honor is daar een van. Voor koopjesjagers zijn de prijsverlagingen wel goed nieuws, want deze telefoon, met Google-diensten, kost nu een kwart minder dan een paar maanden geleden. Andere telefoons van Huawei en Honor zijn ook in prijs gedaald, waaronder de Mate 20 en P30 Pro.

Apple iPhone XS Max 256GB

Volledig scherm
© REUTERS

De grootste prijsdaler met iOS is de 256GB-versie van de iPhone XS Max. Die kost nu 17 procent minder dan een paar maanden geleden, uiteraard dank zij de recente release van de iPhone 11.