Volledig scherm
PREMIUM
De hype is voorbij, maar we gebruiken tablets nog volop. © Jean-Pierre Jans

Dit zijn de beste tablets voor ongeveer 200 euro

De hype mag dan voorbij zijn, in menig huishouden ligt nog gewoon een tablet op de bank. Wat zijn je opties als je niet al te veel geld wilt uitgeven?

Er was een tijd dat tablets als zoete broodjes over de toonbank gingen, fabrikanten in rap tempo nieuwe modellen lanceerden en men zich massaal verwonderde over peuters die hun prentenboekjes swipeten alsof het iPads waren. ,,Die hype is echt wel over’’, concludeert Chris Broesder, redacteur van techsite Tweakers. ,,Dat vind ik helemaal niet gek. We delen tablets vaak met huisgenoten en we doen er doorgaans langer mee dan met een mobieltje.’’ Daar komt bij dat de nieuwste smartphones steeds vaker zijn voorzien van uit de kluiten gewassen schermen, waardoor de toegevoegde waarde van een tablet afneemt. Broesder: ,,De grootste smartphones hebben bijna hetzelfde formaat als de kleinste tablets van een paar jaar terug.’’

  1. Deze slimme camera flitst 1300 euro aan boetes per uur, zelfs de burgemeester liet zich vangen

    Deze slimme camera flitst 1300 euro aan boetes per uur, zelfs de burgemees­ter liet zich vangen

    Een camera met kentekenherkenning in het Belgische Brugge heeft het voorbije jaar voor 437.000 euro aan boetes bij elkaar geflitst, omgerekend zo'n 1300 euro per uur. De burgemeester van Brugge, die zelf ook geflitst werd bij het ongeoorloofd inrijden van de straat waar de camera boven hangt, denkt dat er snel gekeken moet worden naar betere manieren om automobilisten te waarschuwen voor het inrijverbod.