Luxe water
Volledig scherm
PREMIUM
Luxe water © RV

Deze technische snufjes maken het huishouden een stuk makkelijker

Water naar eigen smaak, een robotvriendje voor je hond, twee grijpgrage armen in de keuken: op de IFA elektronicabeurs in Berlijn tonen producenten welke nieuwe snufjes ze voor ons huishouden en welzijn in petto hebben.

Varram Pet Robot
Volledig scherm
Varram Pet Robot

Maatje voor je huisdier
Dierenliefhebbers zien hun huisdier als niets minder dan een lid van de familie en hebben er dan ook veel voor over om hem gelukkig te zien. Zo’n beest gun je toch zijn eigen maatje?

Dat zou dan de Varram Pet Robot kunnen zijn. Een aandachttrekkertje dat eigenlijk een moderne dierenlokker is door af en toe een snoepje uit te spuwen en het dan op een lopen (lees: rollen) te zetten. In de hoop dat Bonzo achter hem aan komt en zo een beetje beweging opdoet. Scheelt weer met uitlaten, zegt een honden-eigenaar wat omfloerst in een promofilmpje. Maar of dat nou zo bevorderlijk is voor het welzijn van hond en baas...

Met een app kun je onder meer de tijd instellen die de Pet Robot actief moet zijn, z’n speelpatroon en de frequentie waarmee hij op snoepjes trakteert.

Om katten te prikkelen kun je ook wat veren aan het staartje van de elektronische speelkameraad bevestigen.

De Varram Pet Robot is te koop via Amazon.com, prijs 149 dollar (135 euro).

  1. Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpreteert

    Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpre­teert

    ‘De allervreselijkste emoji’ noemt cartooniste ‘Niet nu Laura’ het. Ze heeft het over de simpele smiley met de neutrale glimlach, de slightly smiling face genaamd. Het internet barst van de memes over hoe we die emoji ervaren. Is hij gewoon blij? Ironisch? Passief-agressief? Zo’n simpele emoji blijkt voor velerlei uitleg vatbaar. Mediapsycholoog Koen Ponnet onthult waarom.