De Wonderfoon voor dementerende ouderen verovert Nederland

De Wonderfoon uit Harderwijk verovert Nederland dankzij een explosieve mediastorm in de afgelopen dagen. Dat er zóveel aandacht zou zijn voor hun telefoon, speciaal aangepast voor dementerende ouderen? Nee, dat hadden Herbert van Til, Niek van Weeghel en Peter Fidder niet verwacht. Ze krijgen meer aanvragen binnen dan ze aankunnen. ,,Het is chaos.” 

‘We kunnen de aanvragen niet meer aan en willen niemand hoop geven die we niet waar kunnen maken.’ Het drietal is duidelijk op hun website: er is te weinig tijd voor alle aanvragen die ze krijgen. Het bouwen van de Wonderfoon kost tijd. En die tijd is spaarzaam, legt Van Til uit. ,,Niek studeert en Peter en ik werken allebei. We doen dit in de avonduren.’’ Inmiddels heeft Van Til sms-duimen overgehouden aan alle berichten die binnenstromen op zijn telefoon. De mailbox van Wonderfoon puilt uit en hun website dreigt uit te vallen omdat die al het bezoek niet meer aan kan. 

  1. Amerikaanse gerecht stelt vragen bij privacybeleid van Zoom

    Amerikaan­se gerecht stelt vragen bij privacybe­leid van Zoom

    De openbaar aanklager in New York heeft het videoconferencing-bedrijf Zoom om meer uitleg gevraagd over zijn privacybeleid. Sinds de uitbraak van het nieuwe coronavirus werken een pak meer mensen voltijds van thuis en boomt het gebruik van Zoom. De app kreeg er in één klap miljoenen klanten bij, maar de Amerikaanse justitie vreest dat de onderneming niet genoeg voorzorgsmaatregelen neemt om de gegevens van zijn gebruikers te beschermen.