De camera van gloednieuwe Galaxy S20 heeft kuren, Samsung belooft oplossing

Samsung werkt aan een update van de camera van de Galaxy S20 Ultra. Reviewers merkten dat de autofocus-functie van de telefoon erg traag is. De Zuid-Koreaanse fabrikant belooft beterschap.

Volgens de Amerikaanse techsite The Verge gaat het om problemen met scherpstellen en met overmatig gladmaken van huidoppervlakken in foto’s. Samsung zegt dat het werkt aan een update die ‘de camera-ervaring’ van de Galaxy S20 Ultra moet verbeteren, maar noemt geen specifieke punten die het zal aanpakken.

Volledig scherm
© EPA

De S20 Ultra is vooral gericht op de camera. De telefoon heeft een primaire 108-megapixelcamera met een bijna zeventig vierkante millimeter grote sensor, bijna drie keer zo groot als de sensor in voorganger Galaxy S10. Hij heeft bovendien een camera met periscopische telelens, die een beeld geeft van vier keer zoom ten opzichte van die primaire camera.

Problemen

Het is niet de eerste keer dat het vlaggenschip uit de Galaxy S-reeks van Samsung met problemen kampt. Zo zorgde een foute sensor ervoor dat het scherm van de Galaxy S10 constant aanbleef in de broekzak met lege accu’s als gevolg. Ook de ‘ultrasone-vingerafdrukscanner’ herkende soms geen vingers. 

Tot slot sloeg Samsung eind 2019 groot alarm toen bleek dat de opgeslagen vingerafdrukken op de Galaxy-toestellen onveilig waren. Het bedrijf adviseerde om alle geregistreerde digitale vingerafdrukken te verwijderen en ze opnieuw te registreren. Als reactie sloten verschillende bedrijven de optie om handelingen te verifiëren met vingerafdrukken in hun apps, waaronder het grote Chinese Alipay.

Release

De Galaxy S20 Ultra komt volgende maand pas uit, dus de kans bestaat dat de update er is voordat hij in de winkels ligt. De release is gepland voor over een week in sommige landen, terwijl hij over twee weken uitkomt in onder meer Nederland en België. Het toestel kost bij release rond de 1350 euro. Deze site publiceerde onlangs een preview van de S20 Ultra.