De beste smartphone voor hooguit 350 euro
Op zoek naar een smartphone, maar wil je niet meteen tegen de 1000 euro betalen voor een redelijk toestel? Samen met de redactie van Tweakers selecteren we de beste modellen van hooguit 350 euro.
Iedere twee maanden zet de redactie van Tweakers de beste telefoons van het moment op een rij. Vorige week keken we nog naar de beste smartphones van maximaal 200 euro, maar ditmaal kiezen we twee telefoons uit voor wie iets meer te besteden heeft. Wie een budget van 350 euro heeft, komt namelijk al thuis met een best prima telefoon.
Xiaomi POCO F3
De POCO F3 volgt dezelfde lijn als alle Xiaomi POCO-toestellen: betere hardware dan je voor mogelijk had gehouden voor het aanschafbedrag. De Snapdragon 870-processor maakt hem nog sneller dan de meest luxe toestellen van vorig jaar en zeer ruimschoots sneller dan bijna alle andere smartphones in dit segment
De POCO F3 heeft een mooi oledscherm met betere kleurweergave, hoge piekhelderheid en ondersteuning voor HDR. Het beeld ververst bovendien met 120 beeldjes per seconde, wat zorgt voor vloeiende animaties. De accuduur is gemiddeld tot goed en het opladen gaat erg snel.
Fijn zijn extra’s als 5G, maar helaas ontbreekt er ook iets: een 3,5mm-koptelefoonaansluiting. Die hebben andere middenklassers vaak nog wel. Op cameragebied heeft de POCO F3 geen bovengemiddelde specificaties, dus verwacht niet de geweldigste foto’s voor dit bedrag.
De meegeleverde softwarelaag bovenop besturingssysteem Android is niet onze favoriet, maar er valt mee te werken. Zet wel even de reclame uit in het uitgebreide instellingenmenu. Jammer is het gebrek aan harde garanties op software-updates, hoewel Xiaomi een redelijk goede naam heeft op dit gebied.
OnePlus Nord
De OnePlus Nord is om heel andere redenen een aanrader dan de POCO F3. Zo is geen hoogwaardige processor aanwezig, maar een middenklasser. Die zit wat prestaties betreft nog steeds in de subtop van dit segment en 5G-ondersteuning is ook present.
De Nord moet het echter vooral hebben van zijn fijne algehele ervaring. Op het heldere oledscherm dat met 90 beeldjes per seconde ververst wordt OnePlus’ fijne OxygenOS-software getoond, die zich onderscheidt door een soepele gebruikservaring, overzichtelijke indeling en een gebrek aan vervelende randsoftware. De Nord kan bovendien nog een paar jaar software-updates tegemoet zien.
De accuduur is bovengemiddeld in dit segment en datzelfde geldt voor de camera, waarvan de eigenschappen passen bij die van een iets duurder toestel. Net als bij de POCO F3 is de behuizing van de Nord gemaakt van een mix van glas en plastic, waarbij de 3,5mm-jack helaas ontbreekt, zoals op high-end toestellen ook steeds vaker het geval is.
We kunnen het OnePlus vergeven, want in de praktijk heb je met de Nord ook in andere opzichten niet snel door dat je iets in handen hebt dat minder is dan high-end.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Waarom je wel en niet je huis zou moeten verhuren
Je kunt er een aardige bijverdienste aan hebben, maar het idee dat er vreemden in je bed slapen is voor jou misschien een stap te ver. De voors en tegens van je huis verhuren. -
Maak een eind aan langzame wifi: dit zijn de beste routers van het moment
Wie een beetje goed wil internetten, heeft anno 2022 allang niet meer genoeg aan de standaardrouter van de provider. Gelukkig zijn er veel alternatieven die zorgen dat je tot in de uiterste hoek van je zolder een goede verbinding hebt. -
Zo speel je games op je Xbox of PlayStation met muis en toetsenbord
Games spelen met muis en toetsenbord op de pc is een stuk nauwkeuriger dan met een controller op een spelcomputer. Toch kun je sommige consolegames wel degelijk met muis en toetsenbordcombinatie bedienen. Hieronder lees je hoe je dat doet. -
Duizenden wachtwoorden zonder er ooit eentje te vergeten: dit zijn zes goede wachtwoordmanagers
We hebben steeds meer wachtwoorden voor digitale diensten. Met onderstaande passwordmanagers breng je orde in je wachtwoordenchaos. -
Smartphone voor een prikkie? Dit zijn de beste van hooguit 200 euro
Een nieuwe smartphone hoeft echt geen dikke investering te zijn. Wie niet bereid is veel geld uit te geven, kan zelfs met een budget van hooguit 200 euro een acceptabel apparaat in huis halen. We zetten de beste modellen van dit moment op een rij.
-
Energierekening
Ferdi: 'We hebben geen afwasmachine. Echt, klinkt raar hè? Ik zou niet weten waarom’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ferdi Verberk (57) uit Sint Anthonis. -
Instagram draait omstreden wijzigingen terug na kritiek
Na een week waarin de kritiek steeds harder aanzwol, heeft Instagram besloten een aantal omstreden wijzigingen terug te draaien. Instagram-baas Adam Mosseri zegt donderdag in een interview met het Amerikaanse Platformer dat de wijzigingen, waarmee het sociale medium meer op TikTok ging lijken, voorlopig van de baan zijn. Volgens Mosseri moet Instagram ,,een grote stap terug doen”. -
PREMIUM
Acute kiespijn ’s nachts? Dan kan je zomaar een flinke rit staan te wachten
Acute kiespijn of tandpijn? Tand afgebroken of een kroon eruit gevallen? Door personeelsproblemen bij spoedartsen moet je voor hulp buiten de reguliere openingstijden van de tandarts regelmatig steeds verder rijden. Het overkwam René Heus uit Apeldoorn. ,,Naar Deventer? Kan dat niet gewoon in Apeldoorn?”