Boycot je het WK in Qatar? Zo vermijd je voetbalberichten automatisch op sociale media
Het WK boycotten op tv is een kwestie van niet naar de wedstrijden kijken, maar het voetbalgeweld op internet mijden is net weer wat lastiger. Met deze tips ga je ook op sociale media het wereldkampioenschap uit de weg.
Op Twitter is het mogelijk om bepaalde woorden, emoji’s, gebruikersnamen en hashtags te ‘negeren’. Dan verschijnen er geen berichten op je tijdlijn die deze onderdelen bevatten.
Om een onderwerp te negeren, open je de instellingen van Twitter. Dit doe je in de app door op je avatar te drukken. In de browser druk je in het menu op ‘Meer’. Tik op ‘Instellingen en ondersteuning’ en vervolgens op ‘Instellingen en privacy’. Onder het kopje ‘Privacy en veiligheid’ vind je de optie ‘Negeren en blokkeren’. Kies hier voor ‘Genegeerde woorden’.
Via het plus-icoontje of de knop ‘Voeg toe’ kun je woorden of zinnen toevoegen die je wil vermijden. Daarbij kun je ook kiezen of je dat permanent negeert, of slechts voor een periode. Om een onderwerp compleet te vermijden, kun je zoveel mogelijk woorden doorgeven die daarmee te maken hebben. Dus bijvoorbeeld naast ‘Voetbal’ ook ‘WK’, ‘Qatar' en ‘Oranje’.
Mocht je toch een bericht tegenkomen over het onderwerp, kijk dan of je een bepaald woord kunt toevoegen aan de negeerlijst. Eenmaal ingesteld zou je niet langer berichten over dat woord in je tijdlijn moeten zien. Ook krijg je geen meldingen meer over berichten die dit woord bevatten. Heeft een tweet een hashtag? Die kun je dan ook ingedrukt houden, waarna je op ‘negeer #hashtag’ tikt.
Op Facebook en Instagram werkt het net wat anders. Je kunt niet zoals op Twitter berichten vermijden door bepaalde woorden in te voeren. Wel kun je ervoor zorgen dat je minder berichten over een onderwerp te zien krijgt.
Wanneer je op Facebook een bericht tegenkomt over het onderwerp, druk je op de drie horizontale puntjes in de rechterbovenhoek en kies je ‘Bericht verbergen’. De algoritmes van Facebook proberen je vervolgens minder soortgelijke berichten voor te schotelen.
Plaatst één persoon steeds berichten over een suf onderwerp? Je kunt instellen dat je geen berichten meer van deze persoon op je tijdlijn krijgt, zonder dat je hem of haar hoeft te verwijderen als online vriend. Deze persoon krijgt hier geen melding van.
Om onderwerpen op Instagram te vermijden, kun je selecteren dat je niet geïnteresseerd bent. Druk bij een bericht op de drie horizontale puntjes in de rechterbovenhoek en kies ‘Niet geïnteresseerd’. Instagram zorgt er vervolgens voor dat je minder vergelijkbare berichten te zien krijgt.
Op Instagram kun je iemand ‘dempen’ als je de berichten van die persoon niet langer in je tijdlijn wil zien, al zit deze optie wel flink verstopt. Druk bij een bericht van die persoon op de drie horizontale puntjes en kies voor ‘Verbergen’. Je krijgt nu de optie om het account van die persoon te dempen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Na chaos CL-finale hoopt Franse regering bij Spelen in Parijs op videobewaking met kunstmatige intelligentie
Met de chaos rond de Champions League-finale in Parijs nog vers in het geheugen, hoopt de Franse regering voor de komende Olympische Spelen in diezelfde stad op videobewaking met behulp van kunstmatige intelligentie (AI). De Franse Senaat nam het voorstel dinsdag aan, maar tegenstanders vrezen een ‘Trojaans paard’ dat na de Spelen niet meer zal verdwijnen en de fundamentele rechten van burgers verder aantast. -
Waar moet je op letten als je tech koopt in de Verenigde Staten?
De euro is aan het opkrabbelen na een dip in 2022, waardoor je meer dollars kan wisselen. Voeg daar goedkopere prijzen in de VS aan toe, en winkelen aan de overkant van de oceaan wordt weer interessant. Waar moet je op letten als je tech koopt in Amerika? -
Getest: Dit is de beste vrijstaande vaatwasser
Wat is de beste vrijstaande vaatwasser? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
WhatsApp beveiligen: zo blijven je appjes achter slot en grendel
We delen lief en leed via WhatsApp, dus je wil niet dat deze persoonlijke berichten, foto’s en video’s op straat komen te liggen. Hier enkele handige tips om WhatsApp stukken veiliger te maken. -
PREMIUM
Ga je een nieuwe tv kopen op Black Friday? Op deze drie aanraders moet je letten
De ‘r’ zit in de maand: die van Black Friday (25 nov.) en Cyber Monday (28 nov.). Het aangewezen moment om voordelig een nieuwe tv te kopen. Tv-specialist Eric van Ballegoie weet waar je op moet letten.
-
Skivakantie: hier zijn winterbanden en sneeuwkettingen verplicht
Heel wat Nederlanders gaan binnenkort weer met de auto op skivakantie. Maar hoe zit het met de verplichting tot winterbanden? En hoe bevestig je sneeuwkettingen? Dit zijn de belangrijkste regels. -
-
-
Veel te besteden? Dit zijn de beste dure smartphones van het moment
Wie veel te besteden heeft kan een beest van een smartphone in huis halen. Maar wat is de beste high-end telefoon die je nu kunt halen? We zetten de toppers op een rij. -
column
Om vijf uur ’s ochtends je bed uit, net als Obama: waarom we graag succesvolle mensen nadoen
Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: routines van succesvolle mensen