Volledig scherm
© AFP

‘Apple komt volgend jaar met goedkopere iPhone’

Apple werkt aan een goedkope iPhone, die volgend jaar op de markt moet komen. Het moet de verkoop nieuw leven inblazen, meldt de Japanse zakenkrant Nikkei op basis van bronnen. De naam en de prijs zijn nog niet bekend.

De goedkope iPhone wordt volgens Nikkei even groot als de iPhone 8. Hij krijgt een simpel lcd-display, in plaats van de oled-schermen van de luxe toestellen.

Het goedkope model moet de opvolger van de iPhone SE worden. Die was van 2016 tot 2018 op de markt en er werden ongeveer 40 miljoen exemplaren van verkocht. De onderkant van de markt is daarna overgenomen door Huawei en Samsung. Apple richtte zich vooral op dure smartphones, zoals de iPhone XS Max die meer dan 1000 dollar kost.

Apple presenteert dinsdag zijn iPhones voor komend jaar en deze site is erbij in San Francisco. 

  1. Amerika klaagt YouTubers aan voor ‘gepland’ bezoek aan verboden militaire basis Area 51

    Amerika klaagt YouTubers aan voor ‘gepland’ bezoek aan verboden militaire basis Area 51

    YouTubers Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21), die in Amerika werden opgepakt omdat ze de militaire basis Area 51 betraden, zijn aangeklaagd voor het binnentreden van verboden terrein. Justitie verdenkt hen ervan dat bewust gepland te hebben in overleg met anderen. Op zo'n daad van grote burgerlijke ongehoorzaamheid staat maximaal een jaar cel. De mannen verschijnen morgen voor de rechter.