Volledig scherm
© AFP

‘Apple komt volgend jaar met goedkopere iPhone’

Apple werkt aan een goedkope iPhone, die volgend jaar op de markt moet komen. Het moet de verkoop nieuw leven inblazen, meldt de Japanse zakenkrant Nikkei op basis van bronnen. De naam en de prijs zijn nog niet bekend.

De goedkope iPhone wordt volgens Nikkei even groot als de iPhone 8. Hij krijgt een simpel lcd-display, in plaats van de oled-schermen van de luxe toestellen.

Het goedkope model moet de opvolger van de iPhone SE worden. Die was van 2016 tot 2018 op de markt en er werden ongeveer 40 miljoen exemplaren van verkocht. De onderkant van de markt is daarna overgenomen door Huawei en Samsung. Apple richtte zich vooral op dure smartphones, zoals de iPhone XS Max die meer dan 1000 dollar kost.

Apple presenteert dinsdag zijn iPhones voor komend jaar en deze site is erbij in San Francisco. 

  1. Amerikaanse gerecht stelt vragen bij privacybeleid van Zoom

    Amerikaan­se gerecht stelt vragen bij privacybe­leid van Zoom

    De openbaar aanklager in New York heeft het videoconferencing-bedrijf Zoom om meer uitleg gevraagd over zijn privacybeleid. Sinds de uitbraak van het nieuwe coronavirus werken een pak meer mensen voltijds van thuis en boomt het gebruik van Zoom. De app kreeg er in één klap miljoenen klanten bij, maar de Amerikaanse justitie vreest dat de onderneming niet genoeg voorzorgsmaatregelen neemt om de gegevens van zijn gebruikers te beschermen.