Volledig scherm
© Rawpixel.com

Altijd een opgeladen telefoon: dit zijn de beste powerbanks

Beste koopAls je de hele dag met je smartphone in je hand loopt, kun je eigenlijk niet meer zonder: een powerbank. Accu's in telefoons worden steeds beter, maar bij actief gebruik komt er een moment dat je onderweg wilt opladen. Hardware.info zet een aantal krachtige powerbanks naast elkaar.

Lees de volledige test met 32 powerbanks op Hardware.Info

De afgelopen jaren is de kwaliteit van powerbanks verbeterd. Een jaar of vier geleden waren er nog veel verschillen in capaciteit en stroomsterkte. Ook kwam in de laatste jaren de usb-c poort op. Bij smartphones, tablets en laptops wordt deze usb-techniek, die data kan overdragen en supersnel kan laden, langzaam de standaard. Maar welke krachtbron maakt het beste gebruik van de technieken?

Volledig scherm
© Hardware.info

Anker PowerCore 20100

Deze krachtige powerbank gooit in alle opzichten hoge ogen. De prestaties, snellaadmogelijkheden en de prijs-prestatieverhouding zorgen ervoor dat deze als een van de beste uit de test van Hardware.Info komt. Deze powerbank kost nog geen 45 euro, biedt een hoge energiedichtheid en kan twee apparaten tegelijk opladen. Een redelijk betaalbare krachtpatser dus.

Anker PowerCore 20000

Een andere aanrader van hetzelfde merk is de Anker PowerCore 20000. Deze powerbank biedt ondersteuning voor de supersnelle laadtechnologie QuickCharge 3.0 én USB-PD en presteert prima. De prijs van 55 euro is dan helemaal niet gek.

Deze powerbank is aan te raden als je hem wilt gebruiken om je laptop op te laden. Veel moderne laptops gebruiken de USB-PD techniek voor hun voeding. Ook Macbooks, iPhones en iPads zijn compatibel met de techniek, al heb je dan wel een extra verloopkabeltje nodig.

Adata P12500D en Adata AP20000D

Wil je niet te veel uitgeven en wel gewoon een goede powerbank hebben, dan zijn de Adata P12500D en Adata AP20000D beide prima apparaten. Qua ontladingscapaciteit zijn het goede middenmoters. En met een prijskaartje van 25 euro (AP20000D) en 18,95 euro (P12500D) scoor je met deze powerbanks een goede deal.

  1. Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpreteert

    Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpre­teert

    ‘De allervreselijkste emoji’ noemt cartooniste ‘Niet nu Laura’ het. Ze heeft het over de simpele smiley met de neutrale glimlach, de slightly smiling face genaamd. Het internet barst van de memes over hoe we die emoji ervaren. Is hij gewoon blij? Ironisch? Passief-agressief? Zo’n simpele emoji blijkt voor velerlei uitleg vatbaar. Mediapsycholoog Koen Ponnet onthult waarom.