Volledig scherm
PREMIUM
Apple's orginele AirPods uit 2016. Maandag presenteerde het bedrijf een nieuwe versie. © REUTERS

AirPods: verguisd in 2016, nu Apple's grootste succes

Net het opzetstuk van een elektrische tandenborstel, klonk het op internet toen Apple in 2016 met draadloze oordoppen kwam. Nu loopt half Nederland met AirPods rond en lanceerde Apple deze week een nieuwe, duurdere versie.

Een paar draadloze bluetooth oordoppen van 179 euro. Weinig experts verwachtten er veel van toen Apple ze in 2016 samen met de iPhone 7 lanceerde. Op internet maakten de AirPods de tongen wél meteen los, maar om een andere reden: talloze lolbroeken plaatsten foto's op sociale media met een elektrische tandenborstel in hun oor. 

Serieuzer was de kritiek dat de oortjes door het schrappen van de draad massaal kwijt zouden raken. Techverslaggeefster Julia Carry Wong van The Guardian vergeleek de schoonheid van het koptelefoonsnoer zelfs met een tampondraad. ,,Het is er om je te helpen een belangrijk item te volgen, en helpt je het uit hoekjes en gaten te vissen waar het is ingevallen.”

  1. Uber-topman zwaar onder vuur: ‘Moord op Khashoggi was vergissing, maar wij maken ook vergissingen’

    Uber-top­man zwaar onder vuur: ‘Moord op Khashoggi was vergissing, maar wij maken ook vergissin­gen’

    Dara Khosrowshahi, de man die bij Uber als topman is aangesteld om het bedrijf in rustiger vaarwater te brengen, is diep door het stof gegaan tegenover aandeelhouders en publiek. Aanleiding is een interview dat hij gaf aan het programma Axios on HBO. Daarin leek Khosrowshahi de moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi te vergoelijken. ,,Mensen maken fouten’’, klonk het vergevend.