Volledig scherm
Kiki Bertens. © AFP

WTA Finals in gevaar voor Bertens na nederlaag in Moskou

Kiki Bertens is er niet in geslaagd de halve finale van het WTA-toernooi in Moskou te bereiken. Bertens ging onderuit tegen de Franse Kristina Mladenovic: 6-4, 2-6, 6-1. Door de uitschakeling komen de WTA-finals voor Bertens serieus in het geding.

Heel rooskleurig zag het er niet uit voor Bertens na de eerste set, die de in Breda woonachtige tennisster met 6-4 verloor. In de tweede helft herpakte zij zich en kwam Mladenovic er niet aan te pas. Na een vroege 4-0 voorsprong serveerde de nummer negen van de wereld de set uit: 6-2.

Daarna zakte Bertens terug en liep ze vanaf het begin van de derde set achter de feiten aan. De sterk spelende Mladenovic brak Bertens in de eerste game van de derde set en hield vervolgens ook haar eigen game. De Française liep vervolgens uit naar een 5-0 voorsprong met drie breaks voorsprong. Bertens voorkwam nog wel een whitewash, maar kon het uiteindelijk niet meer bolwerken: 6-1. 

WTA Finals

Plaatsing voor de WTA Finals heeft Bertens na de nederlaag niet meer in eigen hand. Ze moet nu afwachten of nummer tien van de wereld Belinda Bencic, die vanmiddag in actie komt, haar voorbijstreeft op de wereldranglijst. Een andere mogelijkheid voor Bertens om zich te plaatsen voor de Finals is dat nummer acht Serena Williams zich afmeldt voor het prestigieuze eindejaarstoernooi.

Live Voetbal

home logo NAC BredaNAC
EINDE
1-2
Jong AjaxJAJ
away logo