Volledig scherm
© ANP

Wedstrijdleider Whiting: Misschien even gesprekje aanknopen met Verstappen

Max Verstappen liet zich tijdens de Grand Prix van Italië ontvallen dat de wedstrijdleiding 'het racen om zeep helpt'. De Nederlander deed de uitspraak nadat hij te horen kreeg dat hij een tijdstraf van vijf seconden kreeg voor de botsing met Valtteri Bottas. Wedstrijdleider Charlie Whiting maakt zich niet al te druk om de uitspraak van Verstappen.

,,Ik denk dat je uitspraken van coureurs in het heetst van de strijd voor kennisgeving moet aannemen", vertelt Whiting  aan Autosport. ,,Maar ik weet zeker dat we tijdens de volgende coureursbriefing in Singapore het hier even kort over hebben."

Verstappen gaf een dag na het incident bij Ziggo Sport aan dat hij het nog steeds niet eens was met de straf waardoor hij van de derde plek terugviel naar de vijfde plaats. ,,Ik heb het uiteraard terug gezien. Ik verdedigde gewoon. Natuurlijk maak je het altijd zo krap mogelijk, want ik wil ook zo goed mogelijk de bocht insturen en toen raakten we elkaar. Ik had misschien een paar millimeter meer ruimte kunnen geven, maar hij zat op de witte lijn. Achteraf is het altijd makkelijk zeggen ‘had ik maar dit of dat’, maar als je met 340 kilometer per uur daar aankomt is het wel anders om te beslissen dan dat je het op een camera terugziet."

Whiting geeft daarnaast ook aan dat de eerdere verdedigende actie ten opzichte van Bottas, waarbij Verstappen de chicane afsneed, geen invloed had op de straf later in de race. ,,We hebben bij de teams aangegeven dat ze een 'joker' hebben. Met die joker krijgen ze geen straf als ze de chicane een keertje afsnijden, en daarmee het voordeel behouden dat ze hadden. Hij bleef Bottas deze keer nipt voor."

Bekijk hieronder de botsing tussen Verstappen en Bottas en vervolgens ook de uitspraak van de Nederlander:

Live Voetbal

home logo FC TwenteTWE
EINDE
0-1
Willem IIWIL
away logo
home logo FC UtrechtUTR
47'
0-0
PSVPSV
away logo
home logo VVV-VenloVVV
51'
0-3
VitesseVIT
away logo
home logo AZAZ
EINDE
2-4
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo RKC WaalwijkRKC
EINDE
1-2
AjaxAJA
away logo