Volledig scherm
Timon Jurisic van Giants (rood shirt) scoort voor zijn ploeg. Foto: Joris Knapen | Pix4Profs

WBB Giants loopt verder uit, Barons en Blauw-Wit verliezen

BasketbalIn de tweede divisie C van het basketbal is Giants zaterdagavond twee punten verder uitgelopen op concurrent DAS. Zelf wonnen de Bergenaren met 74-56 van Binnenland 2, terwijl DAS verloor van Bouncers.

Volledig scherm
Coach Corné van Terheijden van WBB Giants op archiefbeeld © Robert van den Berge

Giants-coach Corné van Terheijden kraait nog geenszins victorie, ondanks de vergrote voorsprong. ,,We hebben nog een lastig programma, met alle rechtstreekse tegenstanders waar we nog naartoe moeten." 

Toch lijkt Giants in die topduels weinig reden tot angst te hebben: tot nu toe legt het namelijk met verbazend gemak angstgegners over de knie, een categorie tegenstanders waartoe ook Binnenland, de tegenstander van afgelopen zaterdagavond, behoort.

,,Tegen Binnenland hebben we het altijd lastig. Belangrijk was vandaag het tempo hoog te houden, zoals de meeste van onze tegenstanders kunnen ze het dan in het laatste kwart niet meer bijbenen", aldus de coach na afloop.

Voorsprong

Dat bleek, want de thuisclub bouwde in het laatste kwart de voorsprong uit van negen tot negentien punten, en dat na een derde kwart waarin Binnenland kort het gevoel kreeg terug in de wedstrijd te kunnen komen. 

,,Zij kwamen terug tot op vier punten, we waren het heel even helemaal kwijt. Na een time-out pakten we het vervolgens goed op om meteen weer een gat van negen punten te slaan. Precies dat is de grote winst ten opzichte van eerdere jaren, we konden het slechte moment omzetten in positiviteit, waar we in het verleden in de negatieve spiraal bleven hangen."

Freewheelend

In het eerste kwartier had het er alle schijn van dat Giants nog met de rem erop speelde. Het gevoel dat een grotere voorsprong dan 18-12 mogelijk was, bleef overheersen. Ook in het tweede kwart leek de thuisclub freewheelend naar een ruime zege uit te lopen.

Pas laat in het derde kwart vonden de bezoekers de manier om Giants pijn te doen. Telkens werden de twee lange spelers gezocht, die de fysieke strijd tegen de kleinere Bergenaren veelal winnend afsloten. De voorsprong van negen punten die Giants bij aanvang van het derde kwart had, leek langzaam te verdampen, tot coach Van Terheijden drieënhalve minuut voor het einde van het derde kwart ingreep.

Een time-out met lichte stemverheffing was voldoende om zijn team wakker te schudden, want het derde kwart werd vervolgens afgesloten met 53-44. In het laatste kwart leverde de tactiek van de bezoekers weinig meer op, vooral omdat bleek dat Giants conditioneel veel meer in huis had.

Eerste divisie  

Blauw-Wit - Almere Pioneers 49 - 74

Volledig scherm
Dirk Mulder in het wit in actie voor Blauw-Wit tegen Almere Pioniers. Blauw-Wit coach Gregory Tjin-A-Koeng kijkt het in de achtergrond. Foto Bert Visser. © Bert Visser

In de eerste divisie van het basketbal hervatte Blauw-Wit de competitie met een 49-74 nederlaag tegen nummer twee Almere Pioneers. Vooral het gebrek aan scorend vermogen brak de Roosendalers zaterdag op. 

Trainer Gregory Tjin-A-Koeng 
bleef niet lang hangen in het verlies. ,Zij zijn gewoon beter, leuk als je er punten tegen zou kunnen pakken maar ik had er op voorhand al niet op gerekend. De komende weken moeten we gewoon voortborduren op de eerste helft en werken aan ons schotpercentage.”

Barons - Virtus 62-71.

In de eerste divisie van het basketbal verloor Barons zaterdagavond, ondanks dertig punten van uitblinker Fedor Bozic, met 62-71 van koploper Virtus.

Barons-coach Dusan Bozic: ,,We speelden eigenlijk niet eens op ons eigen niveau. Slechts Fedor Bozic steeg met liefst dertig punten boven zichzelf uit."

Eerste klasse

Virtus 2 - Agathos 50-65.

,,Verdedigend uitstekend, aanvallend met name in de eerste helft onvoldoende", stelde Kamiel Hamers van de bezoekers. Door het lage scorepercentage kon Virtus lang in de wedstrijd blijven. Na rust vielen de scores wel waardoor Agathos uiteindelijk toch nog eenvoudig won.

Tweede klasse

Tantalus 3 - Migliore 71-52.

Migliore kon de koploper in het eerste kwart nog bijbenen, maar kreeg vervolgens aanvallend onvoldoende voet aan de grond. ,,Een terechte zege voor hun, duidelijk de betere", aldus Migliore-coach Jurjen van Willigen.

Pendragon 2 - Eastwood Tigers 112-52.

Met slechts vijf spelers en een door ziekte afwezige coach verrastten de Tigers in het eerste kwart (19-20). Daarna was de pijp leeg en kon de nummer twee van de tweede klasse makkelijk uitlopen.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement