Volledig scherm
Marianne Vos © Cor Vos

Vos na winst in cross Maldegem: 'Wilde seizoen met goed gevoel afsluiten'

Marianne Vos won woensdag op de valreep de cross van Maldegem. ,,Dat neem ik toch even lekker mee naar het wegseizoen’, liet ze op de presentatie van Waowdeals weten.

Afgelopen zaterdag na haar achttiende plaats op het WK veldrijden, vroegen veel fans zich bezorgd af of ‘dit’ het einde was van de carrière van hun Marianne Vos. ,,Ik geef ook eerlijk toe dat het verschrikkelijk was. Ik had er alles aan gedaan om op tijd fit te zijn op het WK, maar het balletje viel de verkeerde kant op.” 

Waarom dan woensdag toch nog van start gegaan in Maldegem? ,,Ik merkte dat ik goed hersteld was van het WK en wilde het seizoen toch nog met een goed gevoel afsluiten. Ik wist dat er meer inzat. Nu eindigt het toch goed en neem het lekker mee in de aanloop naar het wegseizoen.” 

Niks te bewijzen

Vragen of Vos er na het mislukte WK nog iets wilde bewijzen, is vloeken in de kerk. ,,Ik geef toe dat het soms lastig is om je vertrouwen te behouden als het zo lang duurt eer je weer fit bent, maar ik heb niks meer te bewijzen. Ik moet ook niks. Ik wil wel graag. Ik wil gewoon lekker koersen. Maldegem was geen grote cross, maar daar zo te kunnen rijden voor de overwinning is het mooiste wat er is. Daar had ik de hele winter hard voor gewerkt.” 

Volledig scherm
© BELGA
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (54%)
  • Nee (46%)
3405 stemmen