Voorzitter Azimi valt in bij Patro en scoort

MAASMECHELEN - In de laatste wedstrijd van het seizoen maakte Salar Azimi zondagmiddag zijn opwachting als speler van Patro Eisden Maasmechelen. De voorzitter uit Aardenburg viel in de derby tegen Sporting Hasselt vijf minuten voor tijd in en scoorde vervolgens ook nog. Drie minuten na zijn entree kreeg Patro een strafschop, die feilloos werd benut door Azimi (3-2). In blessuretijd kwam Hasselt vervolgens nog langszij (3-3).

Volledig scherm
Salar Azimi (rechts) samen met trainer Stijn Stijnen, bij zijn presentatie als voorzitter van Patro Eisden Maasmechelen. © ALI PHR Photography

Dat Azimi ging meedoen in de laatste wedstrijd van het seizoen, was al een tijdje duidelijk. Maanden geleden, toen Patro Eisden tegen een achterstand van tien punten op hetzelfde Hasselt aankeek, vertelde trainer Stijn Stijnen hem dat zijn ploeg de koploper nog in ging halen. Dat gaat niet lukken, antwoordde Azimi toen. Wedden, vroeg Stijnen. Ze spraken af dat Azimi in de laatste wedstrijd mee zou doen, als Patro Eisden die achterstand daadwerkelijk zou hebben weggepoetst.

Luid applaus

Dat lukte, want sinds Azimi in oktober van het vorig jaar de club overnam, verloor Patro Eisden geen wedstrijd meer. De achterstand op Sporting Hasselt werd een ruime voorsprong en drie weken geleden kroonde de club zich tot kampioen in de Tweede Klasse Amateur. Tegen Sporting Hasselt, al jaren één van de rivalen van Patro Eisden, was Azimi één van de vier wisselspelers op de bank. Tien minuten voor het einde ging hij warmlopen, vijf minuten voor tijd viel hij onder luid applaus in en drie minuten later kreeg Patro Eisden een strafschop.

Het was even onduidelijk of de voorzitter die ook zelf ging nemen, maar de zakenman uit Aardenburg ging vervolgens toch achter de bal staan. Doelman Van Gerwen van Sporting Hasselt probeerden hem wel wilde armgebaren nog uit zijn concentratie te halen, maar Azimi schoot de bal hard raak (3-2). Hij rende naar de zijlijn en sprong in de armen van Stijnen, maar Patro wist de voorsprong vervolgens niet vast te houden. In blessuretijd kwamen de bezoekers nog langszij (3-3), wat een klein smetje was op een voor Azimi en zijn club weer gedenkwaardige middag.