Volledig scherm
© photo: Cor Vos

Vlasov soleert naar zege in Ronde van de Provence

Aleksandr Vlasov heeft de tweede etappe van de Ronde van de Provence gewonnen. De rit over tal van heuvels van Aubagne naar La Ciotat/Les Crêtes eindigde met een beklimming van een kleine 5 kilometer. Daarop plaatste de 23-jarige Rus van Astana met nog zo’n 2 kilometer te gaan zijn aanval en kwam solo over de streep.

De Russische kampioen op de weg neemt ook de leiderstrui over van de Fransman Nacer Bouhanni, die de eerste etappe had gewonnen. Hij had op de finish 24 seconden voorsprong op Wilco Kelderman van Team Sunweb en zijn teamgenoot Aleksej Loetsenko uit Kazachstan. In het algemeen klassement leidt Vlasov met 28 seconden voorsprong op Kelderman.

,,Ik voelde me vandaag goed, zeker op de klimmetjes”, zei Kelderman. ,,Op de laatste beklimming probeerde ik aan te vallen, maar Astana was in de breedte te sterk.” Kelderman werd bij zijn aanval op 2,8 kilometer van de streep weer bijgehaald, waarop Vlasov demarreerde. ,,Het is mooi om naar de tweede plaats te sprinten. Dit is een goede start van het seizoen”, zei de kopman van Sunweb.

Keldermans ploeggenoot Sam Oomen kwam als zestiende binnen, op 28 seconden van Vlasov. Robert Gesink moest op de 25ste plaats 36 seconden toegeven. Martijn Tusveld moest na een val opgeven. De renner heeft volgens zijn ploeg Sunweb pijn aan zijn schouder en is naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek.

Voor Vlasov is het zijn derde profzege. Vorig seizoen won de Rus, toen nog rijdend voor de ploeg Gazprom-Rusvelo een rit in de Ronde van Oostenrijk en het Russisch nationaal kampioenschap.

De Ronde van de Provence duurt nog tot en met zondag. Zaterdag staat een rit met finish op de flanken van de Mont Ventoux op het programma.

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen