Villa-manager vergeeft El Ghazi: ‘Anwar krijgt soms rode waas’

videoAnwar El Ghazi zorgde tijdens de doelpuntloze competitiewedstrijd tussen Aston Villa en West Ham United voor het opvallendste moment. De oud-Ajacied deelde in de eerste helft een lichte kopstoot uit aan ploeggenoot Tyrone Mings, nadat die hem had verweten niet mee te verdedigen. 

,,Anwar krijgt soms een rode waas voor zijn ogen, zoals zoveel profvoetballers hebben”, zei manager Dean Smith van Aston Villa. ,,Dat kan in het heetst van de strijd soms gebeuren. In de rust hebben ze het in de kleedkamer alweer opgelost.”

Anwar El Ghazi (l) in de clinch met ploeggenoot Tyrone Mings.
Volledig scherm
Anwar El Ghazi (l) in de clinch met ploeggenoot Tyrone Mings. © BSR Agency

Scheidsrechter Mike Dean ontging het opvallende incident. De VAR keek er wel even naar, maar El Ghazi mocht op het veld blijven staan. In 2005 werden de teamgenoten Lee Bowyer en Kieron Dyer van Newcastle United beiden uit het veld gestuurd nadat ze met elkaar op de vuist waren gegaan.

,,Ik heb er niet aan gedacht om Anwar te wisselen”, zei Smith. ,,Dit was over de grens, maar ze hebben het samen goed opgelost. In de rust gaven ze elkaar een hand. We hebben gezegd: dit mag niet gebeuren op het veld, we moeten het daar samen doen.”

Aston Villa-manager Dean Smith.
Volledig scherm
Aston Villa-manager Dean Smith. © Getty Images

Bekijk hier de samenvatting van Aston Villa - West Ham:

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3487 stemmen