Volledig scherm
Max Verstappen is blij met zijn derde plaats in de GP van China © EPA

'We moeten harder blijven werken dan de rest'

Max VerstappenHet seizoen loopt niet helemaal zoals gehoopt voor Max Verstappen. De prestaties waren wisselvallig: drie opgaves, drie vijfde plaatsen en een derde plaats in China na een memorabele inhaalrace.

Quote

China was het absolute hoogtepunt van dit seizoen

Max Verstappen

Ondanks de vele problemen met de auto blijft Verstappen positief. ,,We moeten het beste van de huidige situatie proberen te maken. We zijn constant aan het verbeteren, dat is altijd goed'', zegt Verstappen op zijn website. Hij ziet ook dat de verbeteringen aan de auto lonen ,,Het heeft ons zeker dichterbij gebracht, maar we moeten harder blijven werken dan de rest, aangezien zij ook constant updates brengen.'' 

Zijn team Red Bull Racing werd voor het seizoen beschouwd als dé uitdager van het grote Mercedes. Red Bull moet momenteel echter tevreden zijn met de status van derde team, na Mercedes en het fors verbeterde Ferrari. De technische problemen spelen Verstappen te vaak parten: zo moest hij al drie keer opgeven, waarvan tweemaal door motorproblemen. In de GP van China moest de jonge Limburger door problemen aan de wagen starten vanaf de negentiende plaats. Na een waanzinnige inhaalrace finishte hij uiteindelijk op plaats drie. Net zoals in Spanje vorig jaar stond de hele wereld versteld.

,,China was absoluut het hoogtepunt. Om op het podium te finishen nadat we achteraan moesten starten vanwege het probleem in de kwalificatie, was erg goed. Het was geweldig."
,,Tot dusver is het misschien niet volgens plan gegaan of tenminste niet helemaal hoe we wilden dat het zou gaan", bekent Verstappen, al had de jonge coureur zich ook geen specifiek doel gesteld. ,,Omdat je niet weet hoe goed de auto zal zijn. Zodra je begint met testen en je de eerste races heb gereden, weet je min of meer waar je staat.''

Bekijk hier de samenvatting van de Grand Prix van China terug:

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (33%)
  • Nee (37%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (30%)
63 stemmen