Verstappen vierde na schuiver, Mercedes opnieuw het snelst

Vrije training 1Max Verstappen is met zijn nieuwe Honda-motor tot de vierde tijd gekomen bij de eerste vrije training van de GP van Frankrijk. De Nederlander moest met zijn 1.33,618 een kleine seconde toegeven op de Mercedessen, die de twee beste tijden opeisten.

Volledig scherm
Vrije training 1 © AD

De meeste teams kwamen de eerste oefensessie op het Circuit Paul Ricard zonder kleerscheuren door. Wel hadden veel coureurs moeite hun bolide in bedwang te houden vanwege een gebrek aan grip. Dat resulteerde voor Verstappen in een schuiver in de Mistral chicane, waarna hij achterstevoren tot stilstand kwam. Uiteindelijk kwam Verstappen tot de vierde tijd, op gepaste afstand van Lewis Hamilton (1.32,738), Valtteri Bottas en Charles Leclerc. Wel bleef hij op de zachtste band Sebastian Vettel voor in zijn Ferrari.

De mannen van Haas hebben het meeste werk aan de winkel voor de tweede vrije training van later vanmiddag (15.00 uur). In de wagen van Romain Grosjean werd namelijk een waterlek geconstateerd, waardoor de Fransman zijn sessie voor eigen publiek – dat niet bepaald in grote getalen naar Le Castellet was afgereisd – vroegtijdig moest staken.

Volledig scherm
Max Verstappen. © AP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AP