Volledig scherm
BWIN GRAND SLAM OF DARTS 2017CIVIC HALL,WOLVERHAMPTONPIC;LAWRENCE LUSTIGGROUP STAGE 1
Simon Whitlock v Berry van PeerBERRY VAN PEER IN ACTION © LAWRENCE LUSTIG

Van Peer rekent af met darteritus en stunt op Grand Slam of Darts

Berry van Peer heeft voor een grote stunt gezorgd op het Grand Slam of Darts. De Sprundelaar rekende maandagavond af met zijn darteritus en versloeg, ondanks het missen van enkele matchdarts, tegenstander Cameron Menzies: 5-4.

Zondagavond nog leefde de volledige dartswereld mee met Van Peer. Het talent speelde tegen de Schotse meervoudig wereldkampioen Gary Anderson en hoopte op een stunt. De darter kreeg echter last van darteritus, een dartziekte die ervoor zorgt dat je je pijlen niet op het juiste moment los kan laten. De geëmotioneerde Van Peer verloor kansloos van Anderson (5-1) en was zichtbaar geraakt door de warme en massale steunbetuigingen uit het publiek. 

Hoe anders was het maandagavond, toen de zaal in Wolverhampton wederom massaal achter Van Peer stond. De ontvangst van het publiek moet als een warm bad gevoeld hebben. Onder luid gejuich werd Van Peer als een heuse dartsgladiator binnen gehaald. Het moet vleugels hebben gegeven en de eerste leg werd dan ook direct gewonnen, door een knappe finish van 78. Menzies nam daarna het heft in handen en brak de Sprundelaar. 

Na de break kwam Berry van Peer op stoom en nam een 4-2 voorsprong. Even leek de darteritus weer toe te slaan. Kippenvel moet de rug van Van Peer bedekt hebben. De twintiger mistte enkele matchdarts en zag zijn voorsprong langzaam verdwijnen. Een warme, intense en emotionele omhelzing met Menzies volgde, nadat de stand weer gelijk getrokken was. Darteritus leek Van Peer wederom in de weg te gaan zitten.

Toen de wedstrijd definitief gekanteld werd in het voordeel van de 28-jarige Menzies, leek bewezen te worden dat darteritus een besmettelijk ziekte is. De Schot kreeg zijn pijlen niet meer in de dubbel - miste zeven matchdarts! - en alsnog ging Van Peer - die ook vijf matchdarts miste - met de overwinning aan de haal: 5-4. Van Peer eindigde hierdoor als tweede in de groep en bereikte de volgende ronde. Het immuum-systeem van de jonge darter lijkt langzaam partij te kunnen bieden aan de akelige pijltjesziekte, met een premie van al minstens 10.000 pond als gevolg.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement