Michael van Gerwen tegen Rob Cross.
Volledig scherm
Michael van Gerwen tegen Rob Cross. © LAWRENCE LUSTIG

Van Gerwen walst over Cross heen en ‘staat nu waar hij hoort’

Premier League DartsMichael van Gerwen heeft in een onderling duel met Rob Cross de koppositie in de Premier League Darts overgenomen. De Nederlander kwam moeizaam op gang, maar won uiteindelijk met 2-8.

Voor aanvang van het duel tussen de regerend wereldkampioen (Van Gerwen) en de wereldkampioen van twee jaar geleden (Cross) was het verschil één punt. Bij een overwinning van Van Gerwen zou de Nederlander dus over de Engelsman heen wippen op de ranglijst van de Premier League. 

De start van de wedstrijd was echter voor Cross. Nadat de Engelsman in zijn eigen leg de 1-0 had genoteerd, brak hij Van Gerwen meteen in de tweede leg: 2-0. Een kunstje dat de Nederlander vervolgens dubbel zo goed wist na te doen. Zowel in de derde als de vijfde leg van de partij wist Van Gerwen de leg van zijn Engelse opponent af te snoepen. Zo kwam de regerend wereldkampioen op een 3-2 voorsprong. Die voorsprong zou hij vervolgens uitbouwen tot een zeer riante. Cross won geen enkele leg meer en dus stapte Van Gerwen met een 2-8 overwinning én de koppositie van het podium in Cardiff.

,,Het is een belangrijke zege. Ik sta nu bovenaan in de competitie en dat is de plek waar ik hoor’', zei de Brabander na de wedstrijd. Hij kwam tot een bijzonder hoog gemiddelde van 107,87. ,,Dat is mooi, ben ik trots op’', aldus Van Gerwen, die de Premier League al vier keer won.

Overige wedstrijden

Eerder op de avond won Mensur Suljovic al van Daryl Gurney. De Oostenrijker won met 8-5. Later op de avond won Gerwyn Price met 8-5 van Michael Smith. Bij de laatste partij van de avond ging Peter Wright onderuit tegen James Wade: 2-8.

De dertiende ronde is volgende week donderdag 25 april in Birmingham.

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen