Volledig scherm
© BSR Agency

Van Gerwen komt tegen Klaasen met schrik vrij op vrijdag de dertiende

WK dartsJelle Klaasen liet Michael van Gerwen flink zweten op de openingsavond van het WK darts, maar de titelverdediger zit nog altijd in het toernooi. Mighty Mike was met 3-1 de betere van zijn landgenoot en plaatste zich zo voor de derde ronde.

Klaasen won verrassend de eerste set en begon voortvarend aan de tweede, maar de nummer 1 rechtte in Londen op tijd de rug tegen de voormalig Lakeside-kampioen. Van Gerwen drukte het gaspedaal naar het einde toe dan toch nog eens stevig in. Ondanks zijn goede begin bleek de nummer 48 van de wereld onder die druk toch niet in staat om Mighty Mike te verslaan. Die had zijn gemiddelde van 85 in de eerste set uiteindelijk toch nog opgekrikt naar ruim 96, een puntje per beurt meer dan Klaasen.

Voor Klaasen was het al de tweede partij van de avond. In de eerste ronde rekende The Cobra met 3-1 af met Kevin Burness. Van Gerwen komt pas op 22 december weer in actie in Londen. De titelverdediger treft dan in de derde ronde op de late zondagavond de winnaar van het duel tussen de als 32ste geplaatst Ricky Evans en de winnaar van de eersterondepartij tussen Mark McGeeney en Matt Campbell. 

Uitslagen 
Eerste ronde

Jelle Klaasen - Kevin Burness: 3-1 
• Kim Huybrechts - Geert Nentjes3-2
• Luke Humphries - Devon Petersen: 3-1

Tweede ronde
Michael van Gerwen - Jelle Klaasen: 3-1

Bekijk hier het complete speelschema.

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
Michael van Gerwen. © BSR Agency