Virgil van Dijk in duel met Fernando Llorente.
Volledig scherm
Virgil van Dijk in duel met Fernando Llorente. © BSR Agency

Van Dijk rekent af met geruchten over contractverlenging: ‘We zijn niet eens in gesprek’

Virgil van Dijk ontkent dat hij op het punt staat om zijn handtekening te zetten onder een sterk opgewaardeerd contract bij Liverpool. Volgens de 28-jarige Bredanaar, die vorige maand nog werd uitgeroepen tot beste speler van Europa, is er op dit moment niets gaande.

,,We zijn niet eens in gesprek”, zei Van Dijk na het Champions League-duel uit tegen Napoli tegenSky Sports. Mede zoor een zeldzaam slippertje van de Oranje-captain ging Liverpool in Stadio San Paolo enigszins verrassend onderuit (2-0).   

Engelse media brachten Van Dijk de laatste dagen in verband met een contractverlenging op Anfield Road, waar de verdediger is uitgegroeid tot de absolute leider van de defensie. ,,Het is niet aan mij. Ik zag de verhalen in de media, maar het enige wat ik nu wil is me focussen op de wedstrijden. We zullen zien wat de toekomst brengt.”

Clash met Chelsea

Veel tijd om stil te staan bij het verlies tegen Napoli is er overigens niet voor Liverpool. Zondag wacht op Stamford Bridge de clash met Chelsea, dat dinsdagavond ook tegen een nederlaag aanliep in de Champions League. In Londen was het Valencia van Oranje-doelman Jasper Cillessen met 0-1 te sterk. 

Samenvatting Napoli - Liverpool

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen