Volledig scherm
© ap
0
EINDE
1
  • José María Giménez 89'

Uruguay moeizaam langs Salah-loos Egypte

Luis Suárez viel vooral op door het missen van kansen. Edinson Cavani had vooral pech. Maar omdat verdediger José Giménez in de laatste minuten raakt kopte, won Uruguay met 1-0 van Egypte. De Noord-Afrikanen misten sterspeler Mo Salah die heel de wedstrijd op de bank bleef.

Nabeschouwing

Volledig scherm
© ap

Door Daniël Dwarswaard

Bondscoach Héctor Cúper van Egypte had iedereen vooraf zand in de ogen gestrooid. De coach vertelde een dag voor de wedstrijd nog niet te twijfelen aan de inzetbaarheid van Salah, maar de ster van Liverpool was toch niet fit genoeg om te starten. Zijn schouder, gekwetst in de Campions League-finale na een overtreding van Sergio Ramos, bleek nog te zwak. Heel Egypte gaat er van uit dat hun ster nog een rol kan spelen in de andere twee poulewedstrijden tegen Rusland en Saoedi-Arabië.

En Uruguay? Dat speelde wél met de sterren Luis Suárez en Edinson Cavani. Maar vooral die eerste stelde teleur. Suárez kreeg meerdere uitstekende kansen om te scoren, maar de ex-Ajacied miste de scherpte die nodig is om met dit Uruguay een rol van betekenis te kunnen spelen op het WK. Ook twintig minuten voor tijd lukte het Suárez niet te scoren, omdat hij te lang treuzelde met de bal aan zijn voet.

Volledig scherm
© afp

Cavani besliste de wedstrijd vlak voor tijd bijna met een harde knal, maar keeper Mohamed El Shenawy redde spectaculair. De doelman van Egypte maakte sowieso een prima indruk. Even later had hij alle geluk van de wereld toen Cavani een vrije trap op de paal knalde. Maar daarna was het geluk van Egypte op: Giménez, verdediger van Atlético Madrid, kopte in de slotminuten hard raak uit een vrije trap. Luis Suárez zal hem dankbaar zijn.

De Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers floot overigens prima en viel niet op. Ook videoscheidsrechter Danny Makkelie hoefde niet in actie te komen.

LIVEBLOG

 geen nieuwe berichten

Gele kaart Sam Morsy

Einde tweede helft!

Gele kaart Ahmed Hegazy

Aardig toneelstukje van Suarez nadat hij een klein tikkie op zijn enkel krijgt. Hij smeert zijn tegenstander wel een kaart aan.

GOAL! 0-1 Uruguay! Doelpunt José María Giménez
Vlak voor tijd is daar dan toch de voorsprong voor Uruguay! Giménez springt hoger dan wie dan ook en knikt de corner hard binnen.

Volledig scherm
© epa

Ongelooflijk! Cavani schiet een bal uit de vrije trap op de paal en in de rebound hadden vier Uruguayanen de bal binnen kunnen schieten, maar niemand schiet 'em binnen!

Matías Vecino wordt vervangen door Lucas Torreira

Geweldige reflex van El Shenawi! De doelman van Egypte pakt een kanonskogel van Cavani uit de hoek.

Amr Warda wordt vervangen door Ramadan Sobhi

Kansje voor Egypte! Elneny schiet vallend op doel, maar de bal gaat over de lat heen.

Met nog tien minuten te gaan voert Uruguay de druk op, maar Egypte ziet ruimte in de counters.

Reuzenkans nummer drie voor Suarez! Hij staat weer alleen voor de doelman, maar hij wil om de keeper heen dribbelen. Als hij had geschoten had het de 0-1 geweest!

Veel gepriegel in het strafschopgebied van Egypte door Cavani, maar zijn schot strandt op de arm van Caceres, zijn teamgenoot.

Marwan Mohsen wordt vervangen door Mahmoud Kahraba

Het tempo bij Uruguay ligt niet hoog genoeg om het Egypte lastig te maken. De counters van Egypte zijn evenmin fel genoeg om iets te forceren.

Giorgian De Arrascaeta wordt vervangen door Cristian Rodríguez

Nahitán Nández wordt vervangen door Carlos Sánchez

Vanaf de tribunes klinkt de roep om Mo Salah, de hoop van Egypte.

Tarek Hamed wordt vervangen door Sam Morsy

Wat een kans voor Luis Suarez! Na een geweldige pass van Cavani, staat de spits alleen voor de keeper maar hij schiet op de knie! Dat had de 0-1 moeten zijn.

laad oudere berichten
Terug naar boven

Statistieken

Gele kaarten
2
0
Rode kaarten
0
0
Balbezit
41%
59%
Strafschoppen
0
0
Hoekschoppen
0
5
Vrije trappen
7
13
Overtredingen
12
6
Buitenspel
1
1
Schoten op paal / lat
0
1
Schoten op doel
3
5
Gered door de doelman
4
3
Schoten naast
3
4
Terug naar boven

Opstelling

4-5-1
4-4-2
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Bank

Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Terug naar boven