Treffer voor Vormer bij klinkende zege op AS Monaco

VideoAS Monaco blijft ook onder de nieuwe trainer Thierry Henry slecht presteren. De nummer twee uit de Franse competitie van vorig seizoen verloor dinsdag in de Champions League de thuiswedstrijd tegen Club Brugge: 0-4. Monaco is na vier duels laatste in poule A met slechts één punt. Brugge is derde met vier punten, achter Borussia Dortmund en Atlético Madrid.

Brugge leidde bij rust al met 0-3. Hans Vanaken opende in de 12e minuut de score. Vijf minuten later scoorde de middenvelder opnieuw, dit keer vanaf de strafschopstip. Vanuit een counter nam Wesley Moraes met een schot in de verre hoek de derde treffer voor zijn rekening. Ruud Vormer, die de assist gaf bij de 0-3, maakte tegen het einde van de tweede helft de 0-4. De Nederlandse middenvelder moest afgelopen weekeinde in de topper tegen Racing Genk nog genoegen nemen met een plek op de bank, maar nu was hij weer basisspeler.

Henry begon half oktober als hoofdcoach bij Monaco. Na vijf wedstrijden, drie in de competitie en twee in de Champions League, wacht de oud-aanvaller nog op zijn eerste overwinning.

Volgens de krant Le Monde was Dimitri Ribolovlev dinsdag niet in het stadion aanwezig. De Russische clubeigenaar van Monaco zou in de ochtend zijn aangehouden en vastgezet. De krant meldt dat het huis van de miljardair, sinds 2011 eigenaar van Monaco, is doorzocht vanwege een grootschalig onderzoek naar kunsthandel.

Volledig scherm
© BELGA