Volledig scherm
John van den Brom © BSR Agency

Tijd voor antwoord van FC Utrecht, vindt Van den Brom

FC Utrecht moet vanavond op Balkan-grond de volgende ronde van de Europa League afdwingen, door het kwaliteitsverschil nu wél in cijfers uit te drukken.

De staf van FC Utrecht had nog zo gewaarschuwd voor de omschakelingen van Zrinjski Mostar, de nummer twee van de Bosnische competitie van vorig jaar. Toch tuimelde FC Utrecht er in de eigen Galgenwaard in en kon Miljan Govedarica, de meest vaardige speler uit de selectie, het o-zo-belangrijke uitdoelpunt aantekenen namens Zrinjski.

,,We mogen vandaag niet in hun mes lopen met een counter, dat blijf ik zeggen”, aldus trainer John van den Brom. Hij weet zich vanavond niet gesteund door een grote horde Utrecht-fans, nee, vandaag zal het meeste geluid komen van de paar duizend Zrinjski-fans. Ultra’s, zoals ze zichzelf noemen, niet vies van een beetje intimidatie en uitdaging. Vorige week was er al een klein handgemeen op de Utrechtse Mariaplaats; vannacht staken Zrinjski-fans vuurwerk af naast het hotel van de selectie van FC Utrecht nadat er bij de afsluitende Utrecht-training ook al vuurwerkbommetjes werden afgestoken vanuit beschut gebied.

Duidelijk is dat Zrinjski op z’n Balkans de derde voorronde van de Europa League wil bereiken, weet ook Van den Brom. Gechargeerd betekent dat: achteroverleunen, gokken op de counter of een standaardsituatie en intimidatie binnen en buiten de lijnen. Alles om het veel betere FC Utrecht uit zijn ritme te krijgen. Normaliter is de ploeg uit de Domstad aan zijn stand verplicht om deze ronde te overleven, maar met een 1-1 naar de Balkan afreizen is áltijd gevaarlijk. Dat neemt niet weg dat Van den Brom vol vertrouwen is. ,,Ik zie vorige week als een gemiste kans met veel gemiste kansen. Het waren er dertien. Eens, dan hebben we het niet goed gedaan in de afwerking, maar we kregen wél dertien echt goede kansen om de score in ons voordeel te krijgen ondanks dat zij goed kunnen verdedigen. Dat is de opdracht naar vanavond toe: beter omgaan met kansen, geduldig én beducht zijn. Vandaag moet ons antwoord komen.”

Beluister hieronder de podcast waarin FC Utrecht-verslaggever Tim Reedijk en supporter Tommy van Gestel hun licht laten schijnen over de reis van FC Utrecht naar Mostar.

Live Voetbal

home logo RKC WaalwijkRKC
EINDE
1-3
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo FC GroningenGRO
EINDE
0-1
FC UtrechtUTR
away logo
home logo Sparta RotterdamSPA
4'
0-0
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo VitesseVIT
EINDE
0-0
FeyenoordFEY
away logo