Volledig scherm
Mats Stoltenborg. © Vincent Riemersma

Stoltenborg troeft Bergsma af bij marathon in Thialf

Mats Stoltenborg heeft in Thialf de vierde wedstrijd om de KPN Marathon Cup gewonnen. De 26-jarige schaatser van Team Bouw & Techniek klopte Jorrit Bergsma in de sprint. Stoltenborg en Bergsma hadden samen met Marcel van Ham een ronde voorsprong genomen op het peloton in de wedstrijd die over 125 ronden ging.

Nadat de grote groep had gesprint om de vierde plaats, mochten de drie overgebleven schaatsers strijden om de winst. Bergsma trok hard door aan kop, maar de olympisch kampioen van Sotsji 2014 op de 10 kilometer kon niet voorkomen dat Stoltenborg hem op het laatste rechte stuk naar de finish passeerde. Bergsma probeerde van alles om zijn concurrent voor te blijven en leek Stoltenborg zelfs even vast te pakken, maar de schaatser uit Hoofddorp toonde zich de sterkste. Van Ham kwam als derde over de streep.

Bij de vrouwen zegevierde Irene Schouten. De 26-jarige schaatsster uit Andijk vierde al haar derde zege van dit seizoen en gaat daarmee aan kop in het klassement van de KPN Marathon Cup. Vorige week deed Schouten niet mee in Utrecht, omdat ze in Heerenveen was voor de wereldbekerkwalificatie.

Live Voetbal

home logo Jong AjaxJAJ
EINDE
2-4
NAC BredaNAC
away logo