Volledig scherm
De charge van Mehdi Carcela. © Screenshot Moeskroen - Standard.

Standard haalt woede op de hals na nietsontziende charges en reactie Preud’homme

In België is met afschuw reageert op het optreden van Standard Luik vanmiddag. De ploeg van Michel Preud‘homme eindigde de wedstrijd tegen Moeskroen (2-2) met negen man na twee keiharde overtredingen. De oud-trainer van FC Twente verdedigde na afloop zijn spelers.  

Drie minuten na de pauze ging Paul José Mpoku op grove wijze in de fout. De middenvelder plantte de noppen wild op het scheenbeen van Benjamin van Durmen en werd er logischerwijs met rood afgestuurd. In de laatste minuut van de officiële speeltijd ging nog een Standard-speler zijn boekje te buiten. Met een vliegende tackle trapte Mehdi Carcela aanvoerder Dimitri  Mohamed van het veld. Er wordt gevreesd voor een enkelbreuk bij de speler van Moeskroen.

Volledig scherm
De charge van Mpoku. © Screenshot Moeskroen - Standard.

Daar waar Mpoku zich al excuseerde via sociale media, nam coach Michel Preud'homme het na afloop op voor zijn twee zondaars. ,,Zij zijn gefrustreerd omdat ze, telkens als ze willen omschakelen, worden neergehaald. Pas na tien keer wordt dat bestraft met geel. Als zij dan ietwat onhandig in duel gaan, krijgen ze rood. Hun frustratie komt door het feit dat hun acties telkens foutief worden afgestopt. Als je in Europa zo twee of drie fouten maakt, krijg je geel.” 

Dat Standard in de blessuretijd met negen man alsnog de gelijkmaker produceerde, was na afloop niet het meest besproken onderwerp. De charges en daaropvolgende reactie van Preud’homme, die in het duel al zijn vierde gele kaart pakte na een obsceen gebaar, leidde tot onbegrip en woede in België. Volgens oud-doelman en analist Geert de Vlieger wilde Carcela bewust iemands been breken. Hij oordeelt dan ook hard: ‘schandalig’. Journalist Bart Raes zei bij Play Sports wond zich vooral op over de woorden Preud‘homme. ,,Begrijp ik dit nou goed?”. Ook op sociale media spreken Belgische voetbalfans hun afschuw uit over het optreden van Standard. 

Volledig scherm
Mehdi Carcela kijkt hoe zijn slachtoffer Dimitri Mohamed er aan toe is. © BELGA
Volledig scherm
Frustraties, niet alleen bij de spelers maar ook bij Michel Preud’homme. © BELGA

Geert De Vlieger on Twitter

Bewust iemands been willen breken, #Carcela kan da #schandalig #moesta @sportslatenight @opVIER

Live Voetbal

home logo VitesseVIT
53'
1-0
FC EmmenEMM
away logo
home logo FC GroningenGRO
14:30
AjaxAJA
away logo
home logo Go Ahead EaglesGAE
14:30
NAC BredaNAC
away logo
home logo Willem IIWIL
14:30
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo PSVPSV
16:45
FC TwenteTWE
away logo

Poll

Wie moet de nieuwe trainer van NAC worden?

  • Erwin Koeman (18%)
  • Robert Maaskant (5%)
  • Alfons Groenendijk (5%)
  • Maurice Steijn (18%)
  • Kees van Wonderen (31%)
  • Jurgen Streppel (8%)
  • Iemand anders (14%)
7781 stemmen