Volledig scherm
© EPA

Slot wil in Belgrado beter AZ zien dan tegen Antwerp

AZ-trainer Arne Slot wil morgenavond in de eerste groepswedstrijd tegen FK Partizan voor de Europa League progressie zien bij zijn ploeg. Tijdens zijn vooruitblik in Belgrado refereerde hij nog even aan het hectische uitduel met Antwerp. In de verlenging wist de Noord-Hollandse club zich, tegen negen man van de Belgische ploeg, alsnog te kwalificeren voor de groepsfase.

,,Als wij donderdag in staat zijn ons eigen spel te spelen, dan maken wij een goede kans tegen Partizan. Maar dan zal het dus wel beter moeten dan in Brussel”, beseft Slot. Aanvoerder Teun Koopmeiners sloot zich daarbij aan. ,,Die wedstrijd maakte duidelijk dat we onder alle omstandigheden ons eigen ding moeten doen. Afspraken nakomen. Dat is zeker iets om mee te nemen naar de poulefase”, betoogde hij.

Volgens de 21-jarige middenvelder is de motivatie in de AZ-selectie groot. ,,Als je kijkt hoe wij de zes duels in de play-offs hebben beleefd; het enthousiasme spatte ervan af. Voor het spelen van Europees voetbal hebben we vorig jaar ook het hele seizoen gespeeld. Dit leeft dus enorm.”
(Artikel gaat verder onder de opstelling)

Vermoedelijke opstelling AZ.
Volledig scherm
Vermoedelijke opstelling AZ. © AD

Debuut

Dani de Wit en Zakaria Aboukhlal kunnen morgen in Belgrado hun Europese AZ-debuut maken. Beide spelers maken deel uit van de 21 man tellende selectie waarmee AZ-coach Arne Slot vandaag naar Servië is vertrokken voor het eerste groepsduel met FK Partizan.

Aboukhlal was er eind augustus al bij toen AZ zich via een overwinning op Antwerp plaatste voor de groepsfase, maar de van PSV overgekomen aanvaller was toen nog niet speelgerechtigd. De Wit kwam pas later over van Ajax waarmee hij nog even meespeelde in het play-offduel in de Champions League tegen APOEL Nicosia.

FK Partizan - AZ begint morgen om 21.00 uur.

Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© BSR Agency

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3512 stemmen