Volledig scherm
Tineke den Dulk, Lara van Ruijven, Yara van Kerkhof, Suzanne Schulting en Rianne de Vries (vlnr) met hun gouden medailles tijdens de huldiging van de relay bij de Europese kampioenschappen shorttrack. © ANP

Shorttracksters met overmacht Europees kampioen op aflossing

Mannen zilverDe Nederlandse shorttrackvrouwen hebben bij de Europese titelstrijd goud gewonnen op het onderdeel aflossing. Rianne de Vries, Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof en Lara van Ruijven bleven in Sportboulevard Dordrecht de Russische vrouwen ruim voor. Het brons ging naar het Hongaarse team.

Voor de Nederlandse vrouwen betekende het de zesde Europese titel uit de geschiedenis. Schulting had zich kort voor de finale van de relay al verzekerd van de individuele Europese titel.

Mannen zilver

De Nederlandse shorttrackmannen hebben zilver behaald op het onderdeel aflossing. Daan Breeuwsma, Jasper Brunsmann, Itzhak de Laat en Dennis Visser moesten in Sportboulevard Dordrecht de winst laten aan Hongarije, dat vorig jaar in Zuid-Korea ook al de olympische titel behaalde. Het brons ging naar Rusland.

Het Nederlandse team trad aan zonder Sjinkie Knegt. De kopman ligt in het ziekenhuis met brandwonden. Die liep hij donderdag op toen hij thuis zijn houtkachel aanstak. Knegt kon sowieso al niet aan de EK meedoen wegens een ernstige spierblessure, die hij bij een ongeluk met een vorkheftruck had opgelopen.

Volledig scherm
Tineke den Dulk, Lara van Ruijven, Yara van Kerkhof, Suzanne Schulting en Rianne de Vries (vlnr) tijdens de huldiging van de relay bij de Europese kampioenschappen shorttrack. © ANP
Volledig scherm
Suzanne Schulting. © ANP

Bekijk hier de reactie van Bondscoach Otter: