Volledig scherm
Kylian Mbappé. © AFP

Seizoen Mbappé bijna voorbij na schandalige charge

De Franse voetbalbond heeft Kylian Mbappé voor drie wedstrijden geschorst naar aanleiding van zijn merkwaardig harde tackle in de verloren bekerfinale tegen Stade Rennes.

Paris Saint-Germain ging in de bekerfinale na strafschoppen onderuit tegen Stade Rennes. De Franse landskampioen leidde met 2-0, maar gaf die voorsprong helemaal uit handen. Er ontstond kortsluiting bij Mbappé na die comeback van de formatie uit Rennes, waarna hij in de tweede helft van de verlenging een rode kaart pakte door zijn schoen op het onderbeen van Damien Da Silva te planten. De schorsing zorgt ervoor dat Mbappé alleen de laatste wedstrijd van het huidige Ligue 1-seizoen (dat nog vier wedstrijden duurt, red.) nog mee kan spelen. Dan speelt PSG de uitwedstrijden tegen Stade Reims. 

De Franse voetbalbond kondigde naast de schorsing voor Mbappé ook een onderzoek aan naar Neymar. De Braziliaan kreeg het bij het ophalen van zijn medaille aan de stok met een toeschouwer op de tribunes. Neymar deelde een tik uit. Kort daarvoor had de 27-jarige aanvaller al een straf aan zijn broek gekregen van de UEFA na een post op Instagram, waarin hij kort na de uitschakeling in de Champions League tegen Manchester United het optreden van de arbitrage hekelde. Neymar moet daardoor de eerste drie poulewedstrijden in de Champions League van volgend seizoen vanaf de tribune toekijken.