Suzanne Schulting.
Volledig scherm
Suzanne Schulting. © ANP

Schulting valt, Van Ruijven brons op 500 meter

EK shorttrackVoor Suzanne Schulting en Lara van Ruijven is de finale van de 500 meter op de Europese kampioenschappen shorttrack uitgedraaid op een teleurstelling. In Dordrecht kwam Schulting in de laatste ronde ten val terwijl de Friezin met Van Ruijven op koers lagen voor de eerste posities. Van Ruijven moest genoegen nemen met brons.

Schulting valt, Van Ruijven brons op 500 meter

De Poolse Natalia Maliszewska profiteerde en veroverde de Europese titel. Het zilver ging naar de Italiaanse Martina Valcepina.

Eerder op zaterdag veroverde Schulting op 1500 meter het EK-goud. Een jaar na haar olympische titel was ze ook in Dordrecht de beste op die afstand.

In het algemene klassement staat Schulting op de eerste plaats met 42 punten. Maliszewska volgt met 34 en de Brit Elise Christie staat derde, samen met Valcepina (21 punten).

De Laat mist finale

Itzhak de Laat is er niet in geslaagd de finale te halen van de 500 meter op de EK shorttrack in Dordrecht. In de halve finale werd hij achter de Hongaar Sandor Shaolin Liu en de Fransman Sebastien Lepape derde. De Laat mag daardoor wel in actie komen in de B-finale.

De Laat veroverde een plekje in de halve finale door zijn landgenoot Daan Breeuwsma voor te blijven in de kwartfinale. Dylan Hoogerwerf wist zich in een andere heat ook niet te plaatsen voor de halve eindstrijd.

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen