Merel van Eijndhoven (stuur), Adriaan de Backer (slag) en Olga van de Velde (boeg) vormden samen een van de vier teams van Roosendaalse Roeivereniging die meededen aan de Elfstedentocht.
Volledig scherm
Merel van Eijndhoven (stuur), Adriaan de Backer (slag) en Olga van de Velde (boeg) vormden samen een van de vier teams van Roosendaalse Roeivereniging die meededen aan de Elfstedentocht. © Roeland van de Velde Fotografie

Roosendaalse roeiers genieten van ‘de langste en moeilijkste race van Nederland’

De Elfstedentocht, soms lijkt het of heel Nederland er naar hunkert. De Roosendaalse Roeivereniging nam afgelopen weekend deel aan de Elfstedentocht, uiteraard niet op schaatsen, maar in een roeiboot. ,,Het was fantastisch, ik zou het morgen opnieuw doen.”

  1. Uitslagen en klassementen Vuelta 2022 | Bekijk hier het etappeschema, het parkoers en de deelnemers

    Uitslagen en klassemen­ten Vuelta 2022 | Bekijk hier het etappesche­ma, het parkoers en de deelnemers

    Met een ploegentijdrit bij de Jaarbeurs in Utrecht start op vrijdag 19 augustus de Ronde van Spanje. De Vuelta kent drie etappes op Nederlands grondgebied. Na de ploegentijdrit volgt een dag later de tweede etappe van Den Bosch naar het Utrecht Science Park. De derde etappe heeft de start en finish in Breda. Daarna gaat de Vuelta verder vanuit Vitoria-Gasteiz in Spanje. Volg hier het rittenschema, de deelnemerslijsten en - vanaf 19 augustus - de livewidgets en klassementen.