Ronaldo: Tegen Ajax ben ik erbij

VideoCristiano Ronaldo is niet bang dat hij op 10 en 16 april ontbreekt als Juventus het in de kwartfinale van de Champions League opneemt tegen Ajax. De sterspeler van Portugal viel gisteren in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Servië (1-1) uit met een hamstringblessure, maar verwacht snel te herstellen.

,,Ik maak me hier geen zorgen over”, vertelde hij aan de Portugese sportkrant A Bola. ,,Ik ken mijn lichaam en iedereen overkomt wel eens wat. Ik weet dat het me gaat lukken om over twee weken weer terug te zijn.”

Ronaldo moest na een half uur spelen naar de kant toen hij na het trekken van een sprintje plotseling voelde dat het in zijn hamstring schoot. De blessure zal de komende 48 uur nader onderzocht worden. In de tweede helft meldde hij zich in een trainingspak weer langs de lijn, om bondscoach Fernando Santos te helpen bij het coachen.

,,Ik ben kalm, want ik weet dat ik zonder problemen binnen één tot twee weken weer fit ben’', zei Ronaldo. 

Volledig scherm
Cristiano Ronaldo viel uit met een hamstringblessure tegen Servië. © BSR Agency

Zijn Italiaanse club Juventus speelt in de Serie A in acht dagen tijd drie wedstrijden, tegen Empoli, Cagliari en AC Milan. Op 10 april is in Amsterdam het eerste duel met Ajax, de return in Turijn volgt zes dagen later. Ronaldo won de voorbije drie jaar de Champions League met zijn vorige club Real Madrid, die door Ajax in de achtste finales werd uitgeschakeld.

Volledig scherm
Cristiano Ronaldo viel geblesseerd uit bij Portugal tegen Servië. © BSR Agency
Volledig scherm
Cristiano Ronaldo © AFP