Volledig scherm
Archiefbeeld: RFC (groen-zwart) tegen ONI © EDWIN WIEKENS

RFC kiest voor prestatievoetbal op zaterdag

RFC speelt vanaf seizoen 2018/2019 prestatievoetbal op zaterdag. In een stemronde onder clubleden koos 58% (264 stemmen) voor zaterdag, 42% (195 stemmen) koos voor de zondag.

Voorzitter Gerben van Herwijnen van de fusieclub uit Raamsdonksveer over de beslissing: ,,Dit is een noodzakelijke en belangrijke beslissing voor de toekomst van RFC. ,,Nu de keuze is gemaakt, kunnen we vooruitkijken. Het zal de eenheid en verbinding binnen onze vereniging ten goede komen. Ook zijn we er van overtuigd dat we hierdoor onze sportieve ambities komende jaren beter kunnen realiseren. Onze talentvolle jeugdspelers zullen in de toekomst samenspelen in een selectie."

Op vrijdagavond werd door voorzitter Gerben van Herwijnen een prestentatie gehouden tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV). Daar werden argumenten voor zowel de zaterdag als zondag aangedragen. Na afloop van de ALV mochten de aanwezige leden hun stem uitbrengen.

Dit seizoen heeft RFC zowel op zaterdag als zondag een eerste elftal met een complete staf. Volgend seizoen is dat anders. De fusieclub, die ontstond uit  Veerse Boys en Good Luck, heeft dan eerste en tweede elftal dat prestatief actief is op zaterdag. Op zondag blijft er gewoon de mogelijkheid om recreatief te voetballen als senioren bij de club, maar er is geen prestatievoetbal meer op die dag.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement