De spullen van de Juventus-fans die door de Italiaanse politie in beslag zijn genomen.
Volledig scherm
De spullen van de Juventus-fans die door de Italiaanse politie in beslag zijn genomen. © AP

Politie pakt leiders harde kern Juventus op

De Italiaanse politie heeft meerdere leiders van zogenoemde Ultra-groepen rond Juventus opgepakt. Tien mensen uit de harde kern van de Italiaanse voetbalclub worden verdacht van afpersing, witwassen en openlijke geweldpleging. 

De club waarvoor onder anderen Cristiano Ronaldo en Matthijs de Ligt uitkomen, heeft de zaak zelf aan het rollen gebracht omdat er sprake was van grootscheepse zwarthandel in kaarten.

De kopstukken van het gewelddadige deel van de Juve-aanhang zouden de tickethandel voor de vakken waarin zij plaatsnemen met ‘militaire precisie’ onder controle hebben en daarbij medewerkers van de club hebben bedreigd, meldden Italiaanse media op basis van informatie van de onderzoekers. De verdachten zijn op verschillende plaatsen in Italië opgepakt.

De arrestaties zijn het gevolg van een onderzoek dat was gestart nadat de club melding had gemaakt van afpersing. Medewerkers zouden worden gechanteerd en zo kaarten hebben afgestaan. Die leverden vervolgens op de zwarte markt veel geld op voor de hooligans die berucht zijn vanwege het uitlokken van rellen en het uiten van racistische leuzen.

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen