Volledig scherm
© Getty Images

Polen pakt EK-ticket, Bale helpt Wales tegen Kroatië

Polen heeft zich in Groep G van de EK-kwalificatie verzekerd van plaatsing voor het eindtoernooi in 2020. Voor eigen publiek in Warschau won de koploper met 2-0 van Noord-Macedonië. Kroatië moest in en tegen Wales tegelijkertijd genoegen nemen met een gelijkspel: 1-1.

Een kwartier voor tijd brak Przemyslaw Frankowski de Poolse ban. Arek Milik zorgde daarna voor de beslissing. Met 19 punten uit acht groepsduels kan Polen, met nog twee duels te spelen, het EK-ticket niet meer mislopen.

Slovenië moest in de strijd om de tweede kwalificatieplaats in de poule voorrang verlenen aan Oostenrijk. Het onderlinge duel in Ljubljana eindigde in 0-1. Stefan Posch maakte in de 21ste minuut het doelpunt. Slovenië beëindigde het duel met tien man door een rode kaart in de voorlaatste minuut voor invaller Denis Popovic, die een elleboogstoot uitdeelde.

Bekijk hieronder de hoogtepunten van Slovenië-Oostenrijk:

Met Polen zijn ook België, Rusland en Italië al geplaatst voor het EK. Daar had Kroatië zich bij een zege ook bij kunnen voegen, maar het bleef steken op 1-1. Nikola Vlasic bracht de bezoekers in de beginfase op voorsprong. Op slag van rust maakte Gareth Bale gelijk. Het duel in Cardiff stond onder leiding van het arbitrageteam van Björn Kuipers. De Nederlandse topscheidsrechter floot zijn 150e internationale wedstrijd. 

Kroatië, dat afgelopen donderdag Hongarije met 3-0 versloeg, leidt in de spannende poule met 14 punten uit zeven duels. Wales staat op de vierde plaats met 8 punten uit zes wedstrijden. Eerder op de avond was Hongarije met 1-0 te sterk voor Azerbeidzjan. De Hongaren staan tweede, met 12 punten uit zeven duels.